Uppleva och göra

Utflyktsmål

Foto: Daniel Larsson
TORSJÖ LIVE
Den naturnära festivalen växer för varje år och lockar till sig mängder med bra artister. Visionen att skapa Sveriges bästa open air-festival för livemusik, en plats där populärmusik möter natur, är uppenbarligen på väg att lyckas. Konceptet är klockrent med camping, busstransfer till och från området, genomtänkta mat- och dryckesidéer, moderna toaletter och med en målsättning att programmet ska kunna tilltala alla åldrar. Torsjö Live – alltid helgen efter midsommar!
www.torsjolive.com

FCT KÖPCENTER

Säg Förmedlingscentralen – eller Förmedlingen – och du får reaktioner från både närr och fjärran. Det här shoppingcentret på 7 000 kvadratmeter precis vid ena infarten till Tyringe är vida känt och erbjuder verkligen något för alla. Det är inte för inte som en del kallar Tyringes största affär för ”Lilla Ullared”. Och efter att ha fyllt kundvagnen går det alldeles utmärkt att fika eller äta något i kaféet.
www.fctkopcenter.se

TRÄSTÄLLET

Strax utanför Tyringe, i Skyrup, hittar du denna 4 000 kvadratmeter stora butik med inredning, presenter och trädgårdsartiklar. Här är du välkommen att inspireras och botanisera bland helt unika saker i en miljö utöver det vanliga. Här erbjuds även enklare fika i mysiga lokaler. Öppet varje dag.

TYRINGE SPORT CAMP

Kurhotellet erbjuder ett unikt koncept för träningsläger i anpassade paket för såväl lag, föreningar som individuella satsningar. Med inkvartering i Sport Lodge bor idrottsutövarna tillsammans och svetsas samman. En mängd träningsanläggningar i direkt närhet till hotellet gör lägervistelsen väldigt smidig. Dessutom kan medföljande föräldrar checka in på Kurhotellet, njuta i natursköna omgivningar och nyttja närliggande möjligheter till aktiviteter.
www.tyringekurhotell.se/traningslager

KYRKBANKEN

Mitt i byn, i de gamla banklokalerna vid torget, har Kyrkbanken sin hemvist. Här erbjuds massor av aktiviteter där inte minst barn- och ungdomsverksamheten står i fokus. Drift av second hand-butik och olika former av kaféer tillhör också den ordinarie verksamheten.
www.svenskakyrkan.se/tyringe/vad-hander-i-kyrkbanken

LILLA OBERÖDS MINIGRISAR

Här får du verkligen chansen att komma nära djuren. Börja med ett besök hos Linda och hennes älskade grisar och fortsätt sen vistelsen med att träffa de andra djuren på torpet. Där finns också möjlighet att stanna kvar och njuta av den medhavda fikakorgen.

ALPACKA EKOFARM

Detta är gården med enorma möjligheter! Vill du vandra tillsammans med en alpacka på slingriga skogsvägar så går det alldeles utmärkt. Du kan också följa med på en unik gårdsvisning och självfallet träffa en mängd andra djur. Och skulle du vilja hyra stuga eller ge dig ut på cykeltur i det natursköna området så finns de möjligheterna också.
www.alpakahof.com

TYRINGE MUSEUM

Tyringe Museum speglar byns historia från 1875 när järnvägen byggdes fram till idag. Museet drivs helt ideellt och vill vara en naturlig samlingsplats och ett levande forum där utvecklingen i Tyringe – från lugn bondby till livaktigt samhälle - skildras. Museet invigdes i maj 2008 och samlingarna utökas ständigt. Det här är en guldgruva för den som gillar att grotta ner sig i lokalhistoria.
www.tyringemuseum.se

SKYRUP GOLF & HOTELL

Här finner du en komplett golf- och hotellanläggning med allt du behöver. Skyrups golfbana ligger idylliskt intill Finjasjön där några av hålen spelas utmed sjön. Övriga delen av banan har park/skog-karaktär över sig och ger en utmaning för alla typer av golfare. När du spelat färdigt finns fina möjligheter att koppla av med god mat och dryck..
www.skyrupsgk.se

Hälsa och motion

TYRS HOVS SPORTCENTRA

Tyrs Hov är Tyringes mest kända idrottsanläggning och har gjort sig ett namn i stora delar av Sverige. Här samsas ishockey, konståkning, simning, brottning, innebandy, bowling och gym. Här finns även en cafeteria med ett rikligt utbud. Tyrs Hov byggdes mellan åren 1969-1972 och var då landets modernaste anläggning i sitt slag.

TYRINGE SIMHALL

Insprängd i Tyrs Hov hittar ni simhallen som erbjuder generösa öppettider för badande gäster. Här finner du en 25-metersbassäng med fyra banor samt en rejäl relaxavdelning med fina möjligheter till avkoppling. Eller vad sägs om bubbelpool, ångbastu, traditionell bastu, vattenrutschbana och andra faciliteter.

TYREHALLEN

Första spadtaget för multiarenan, alldeles i anslutning till Tyrs Hov, togs i februari 2016 och ett år senare stod bygget färdigt. Resultatet blev en unik inomhushall med skonsamt konstgräs för fotboll och löparbanor för friidrott. Den moderna multiarenan kan även användas för andra sporter och arrangemang.

TYRS HAGE

Tyrs Hage är den anrika idrottsplatsen som är belägen på ett mycket naturskönt område. Här har fotbollsklubben Tyringe IF sin hemvist tillsammans med friidrottsföreningen SK69 vilka bland annat arrangerar populära ”Lillkampen”. Här finns två fullstora gräsplaner och en grusplan med belysning. Runt huvudplanen finns löparbanor med stybb.

TYRINGE PADELHALL

Alldeles i anslutning till Kurhotellet hittar du denna toppmoderna padelhall som rymmer tre inomhusbanor för dubbel. Hallen är en av Tyringes färskaste idrottsanläggningar och slog upp portarna hösten 2022. Allt spel bokas via Matchi.
www.tyringepadelhall.com

SPORTFISKE

I Verktygsdammarna erbjuds kvalitativt och prisvärt fiske. I kombination med ett centralt läge i naturskön miljö är upplevelsen smått oslagbar. Här kan du dra upp inplanterad regnbågslax och öring från land eller någon av de utplacerade bryggorna.
www.tyringesportfiske.se

RADIUMKÄLLAN

I kvarteret Paradiset cirka 200 meter från Tyrs Hov kan man ”dricka brunn” på gammalt vis eller gå kneipptur och känna vattnets hälsobringande effekter på kroppen. Radiumkällan har gamla anor och fick sitt namn eftersom grundämnet radium fortfarande ansågs hälsobringande. Källan ligger mycket vackert insprängd i ett område med ädellövskog, mestadels äldre bok och ek i sydöstra delen av Tyringe.

MOTIONSSPÅR

Ända sedan 1987 håller Tyringekorpen öppet tre spår för motionsaktiviteter på fina stigar i Sanatorieskogen. Här erbjuds idylliska rundor för promenader eller löpning och man väljer fritt mellan 5, 7 och 10 kilometer. Vill man så går det att avsluta med ett pass på utegymmet som finns vid start- och målplatsen.
Är du ute efter en något kortare runda så hittar du motionsspår även i Bödkaredalen. Här finns en terrängbana på två kilometer cirka 100 meter från Tyrs Hov.
Känner du för att packa ryggsäcken och ta en längre promenad så rekommenderas Finjasjöleden som sträcker sig 18 kilometer runt Finjasjön. En stor del av sträckan går så pass nära sjön att du ser vattnet.

ENERGICENTER

Fullt utrustat gym med dygnet runt-öppet. Hit ska alla känna sig välkomna enligt parollen ”Med gemenskap och glädje ser vi till att hålla en god hälsa”.
www.energicentersportsclub.com/tyringe

Här äter du

Restaurang och Pizzeria Riviera

Tyringe Pizzeria

Pizzeria Gondolen
www.gondolenpizzeria.se

Valentino
www.valentinotyringe.se

Yummy-Yummy
www.yummy-yummy.se

Mikas Bar & Bistro
mikasbarbistro.se/

Asian Fusion
asianfusion.se

BoEvas trädgårdscafé i Finja

Hörja Café
www.horjacafe.se

Ljus1

Röda kiosken

Ivars Kiosk

Här övernattar du

Kurhotellet med Sport Camp
www.tyringekurhotell.se

Möllegården Bed & Breakfast

Skyrups Golf & Hotell
www.skyrupsgk.se

Tostarps pensionat
www.tostarpspensionat.se

Tostarps camping
www.tostarpscamping.com