Tyringenyheter 2017
Äldre nyheter från 2016 , 2015 , 2014 , 2013 , 2012 , 2000-2011 Äldre Tyringe Artiklar


Tyringe Springvattnet vid Sanatorieskogen, Sven-Ingvar Jönsson
Springvattnet vid Sanatorieskogen
Kan idag rapportera att anläggandet av ett nytt springvatten har påbörjats. Vi samarbetar med MKE, Mjölkalånga Entreprenad. Schaktningsarbete har gjorts idag och man kan tydligt se var fontänen ska vara. För att slippa vatten stående kring springvattnet så har marken runt höjts. Efter nyår ska formar sättas upp och därefter betong fyllas på.
Tyringe Byalag, Sanatoriegruppen
Sven-Ingvar Jönsson (text o foto)
2017 12 29


Allmänhetens åkning - ishallen
Allmänhetens åkning i Hässleholms ishallar kan du se på länken nedanför, bl. a. Tyrs Hov.
Öppettider
2017 12 28


Julskyltningspromenad
I årets julskyltningspromenad har nu 20 priser dragits bland ett stort antal inlämnade svarstalonger. Samtliga pristagare har erhållit sina presentkort. OK Tyringe tackar alla affärer och företag som ställt upp så att promenaden kunde genomföras. Tyvärr var vädret inte så inbjudande men många tog ändå tillfället att motionera.
OK Tyringe
Dragningslista, tryck här!
2017 12 23


Tyringe www.tyringe.nu Foto Bert Wilnerzon


Lions Tyringe på besök i Hemgården
Lions Tyringe på besök i Hemgården
"Lions orkestern" på besök i Hemgården. Det bjöds på musik och julsånger förutom kaffe och kakor.
Foto privat
2017 12 22


Tyringe Städning av Radiumkällan
Städning av Radiumkällan
Två gånger per år städdas Radiumkällan i Tyringe av kommunen, en gång på hösten och en gång på våren då det också kalkas. På bilden ses Bengt, Filip och Patrik, kommunens anställda i Tyringe. Först blev de tömning och grovstädning under onsdagen och sedan slutstädning idag, fredag.
Fler bilder från Radiumkällan
2017 12 22


Tyringe fotoklubb, Fotoutställning Tyringe fotoklubb, Fotoutställning
Tyringe fotoklubb, Fotoutställning
Från och med den 21 december är det fotoutställning på Tyringe Bibliotek. Det är Tyringe fotoklubb som står bakom. Utställningen kommer att pågår t.o.m. 25 januari. Bilden från gårdagens förberedelse inför utställningen. Kom och träffa medlemarna i fotoklubben på Tyringe bibliotek den 2:a januari 2018 kl. 18.30 Kl. 19.00 visas bildspel på storbildsskärm. Läs mer här, affisch!
2017 12 21


Torpamarknaden i Västra Torup
Jultorparmarknaden i Västra Torups skola
I år var det den femtonde året som Byalaget Västra Torup arrangerar Jultorparmarknaden. Ca 200 personer besökte marknaden under eftermiddagen.
2017 12 18


OK Tyringes Julpromenad
Ta tillfället i akt och leta "flaggor" i Tyringes affärer. Samtidigt får du motion. OK Tyringes Julpromenad pågår tom 17 dec. Saknar du tävlingsformulär finns fler på biblioteket eller i deltagande affärer. Chans att vinna presentkort.
OK Tyringe


Tyringe Väntjänsten
Väntjänsten - Julbord med ett härligt gäng musikanter.
Väntjänsten träffas varje måndag i Missionskyrkans trevliga samlingsutrymme. För arrangemang står de olika kyrkorna i Tyringe samt se båda pensionärsorganisationerna.
Foto Kerstin Göransson
2017 12 12


Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse
Danmarksgatan i Tyringe
Lite snö över Tyringe idag, här på Danmarksgatan bakom Kurhotellet.
2017 12 12


Julhälsning från Tyringe Byalag
Här kommer en julhälsning samt lite information från Tyringe Byalag.
Läs mer här!
2017 12 11


OK Tyringes Julpromenad
Ta tillfället i akt och leta "flaggor" i Tyringes affärer. Samtidigt får du motion. OK Tyringes Julpromenad pågår tom 17 dec. Saknar du tävlingsformulär finns fler på biblioteket eller i deltagande affärer. Chans att vinna presentkort.
2017 12 05
OK Tyringe


Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse
Beviljade bidrag hösten 2017 utdelning
Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse utdelningar i samband med Tyringe Hockeys hemmamatch den 29 november.
Guldkant, Lions Club Tyringe; 15.000kr
Med stort engagemang, mycket glädje, värme och musik hjälper Lions till att öka livskvalitén för våra äldre i samhället.
Ungdomsledarutbildning, OK Tyringe: 10.000kr
En växande ungdomsverksamhet kräver välutbildade ledare som i sin tur bidrar till en växande ungdomsverksamhet.
Dansgala 2018, Lions Club Tyringe: 30.000kr
2017 års Dansgala slog väl ut och till 2018 kommer arrangörerna bredda aktiviteten. Tyringebygden dansar och ler..
Utveckling av ungdomsverksamheten, Röke Innebandyklubb: 20.000kr
Klubben satsar på utbildning inom ungdomsverksamheten, för ledare men även för de unga spelarna med bland annat ett målvaktsläger.
Åparkens Lekpark, Tyringe Byalag; 350.000kr
En centralt placerad samlingsplats tillsammans med en lekpark med mycket hög klass. Tyringe Byalag vill på detta sätt öka attraktionskraften i samhället, locka unga som har, eller planerar bilda familj att stanna kvar i bygden, eller varför inte flytta hit från andra orter.
Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse
2017 12 05


Tyringe Julmarknad - Foto Bert Wilnerzon
Julmarknaden
Årets Julmarknad startades redan vid kl 11.00 med Lions Loppis och sedan kl. 13.00 på torget med marknadsstånden, dans kring granen, tomtar och julsånger. Samtidigt så startades också på Tyringe Museum och biblioteket. Skolmuseet var också öppet mellan 14 och 16. Det blev också invigning av den nya konstverket "Modet" som Lars-Åke Blom skapat.
Bilder från söndagens Julmarknad i Tyringe
2017 12 03


Tyringe Lokalförening Julmarknad - Foto Bert Wilnerzon Tyringe Lokalförening Julmarknad - Foto Bert Wilnerzon
Julmarknad LT Lantmän Tyringe
Tyringe Lokalföreningens Julmarknad idag. Bilder
2017 12 01


Tyringe Konstverket Modet (Lars-Åke Blom) - Foto Bert Wilnerzon Tyringe Konstverket Modet (Lars-Åke Blom) - Foto Bert Wilnerzon 3 dec
Konstverket Modet invigs söndag första Advent
Lars-Åke Blom's konstverk "Modet" kommer att invigas nu på söndag, den första Advent, Julmarknadsdagen. Det blir kl. 16.00 på museet där han kommer att berätta om konstverket och visa bilder. Klockan 17.00 invigs den på plats.
2017 11 27


Tyringe Sanatorieskogen - Foto Sven-Ingvar Jönsson
Lite nytt från Sanatorieskogen
Det har hänt en hel i skogen de sista veckorna. Vi har fått upp svarta stolpar till vägvisningsskyltarna och gjutit ner de flesta. Det gick väldigt lätt att med markborr borra hålen för nedgjutning, det finns nästan ingen sten i marken. Inom någon vecka kommer skyltar att skruvas på. Här foton dels från målningen och dels från en färdig på plats. Förra veckan gjöt vi ner infoställ som vi sedan monterar en informativ skylt på. Det blir information om kultur- och naturhistoriska värden såsom om hur grytorna bildades, om Blåbärsdalen och dess historia m m sammanlagt 10 stycken. Angående anläggandet av nytt springvatten så pågår förberedelserna för fullt, vi väntar bara på ett sista godkännande.
Foto o text Sven-Ingvar Jönsson
2017 11 23


Tyringe - Foto Göthe Persson
Tyringe Hockey - två hemmamatcher i rad på Tyrs Hov
På lördag, den 25 november möter Tyringe Hockey Grästorp IK med start klockan 16:00 och på onsdag, den 29 november kommer Kallinge/Ronneby till Tyrs Hov och då är det fri entré.
Arkivbild
2017 11 23


Tyringe - Foto Göthe Persson TEST AV ”MUSIKKOMIHÅGET” I BERGMANS KÄLLARE
Skratten, taktstampandet och pannor i veck präglade lördagseftermiddagen den 18 november. Bo-Göran Svensson, Greger Risberg, Lars-Göran Källquist och Jörn Berglund illustrerade med smittande, entusiastisk framförd musik och sång de kluriga frågor Olle Nyström presenterade och gav rätt svar på, och ytterligare bakgrund. Genom ”självrättning” kunde de 95 i publiken sedan jämföra sig med varandra och även i lag diskutera sig fram. Kvällen blev populär och minglet i pausen var påtagligt.
Göthe Persson
2017 11 20www.torsjolive.com
5-års jubileum för Torsjö Live 2018
Datum är redan bestämt för kommande årets Torsjö Live, 29 - 30 juni. Bo Kaspers Orkester och Dire Straits Experience är redan bokade. Mer info hittar du på www.torsjolive.com
Foto Torsjö Live
2017 11 20


Fixardag på motionsspåret.
Söndagen den 19 november Kl 9.30 till ca 12.00 Vi bjuder på korv och dryck. Tag med verktyg, yxor, potatishackor, grensaxar etc. Det spås att det skall bli en kall vinter Så vi kan köra skidor i år.
2017 11 17
Rolf Rantzow - Motionsspårsgruppen


Få del av det kommunala Tätortsbidraget.
Som ni säkert känner till får Tyringe Byalag varje år ett belopp att fördela bland de ideella föreningar som utan vinstintresse tar på sig att arrangera och genomföra något publikt evenemang som kommer Tyringes innevånare till del. Läs mer på www.tyringe.nu/tyringebyalag Ni är välkomna att lämna in er ansökan om bidrag till Tyringe Byalag senast den 15 februari 2018. Med ansökan om bidrag skall en budget för arrangemanget bifogas.
Ansökan skickas till tyringebyalag@gmail.com
2017 11 15
Tyringe Byalag


Springvattnet i Tyringe - Lions Jultjuga
Lions Jultjuga 2017
Årets bild på Lions Jultjuga är Springvattnet i Sanatorieskogen i Tyringe. Lions kommer att sälja dom bl. a. under Julmarknaden den 3 december.
2017 11 13


Röke kyrka - Foto Bert Wilnerzon
Återinvigning av Röke kyrka
Den 19 november klockan 19.00 återinvigs Röke kyrka efter renovering som pågått under några månader. Det blir en musikmässa, där Hessekören, RökeköR och Tyringe kyrkokör tillsammans med musiker och solister framför Noas ark, allt under ledning av Ingvar Albihn. Alla är varmt välkomna!
(Arkivbild)
2017 11 13


Tyringe granskog - Foto Bert Wilnerzon Tyringe granskog - Foto Bert Wilnerzon
Tyringe
Stig genom granskog mot Guldbäcken i närheten av Stenberget.
2017 11 05


Fotbollsskola på Tyrehallen under tre dagar
Ett 30-tal ungdomar från flera lokala klubbar har varit med i MFF-akademin nu under höstlovet. Ungdomarna kommer bl. a. från Finja, Röke, Farstorp, Bjärnum, Hässleholms IF och FC Hessleholm. Det har varit träning på förmiddagarna och matchspel på eftermiddagarna.
2017 11 03


Hockeyettan södra - Derby på Tyrs Hov
Mycket folk på besök vid Tyrs Hov ishall igår (Publik: 1250) när Tyringe möte Kristianstad. Alla parkeringar var fullsatta och de som inte fick plats parkerade runt det närmaste gatorna. Matchen slutade med förlust 4-9.
Mer info om Tyringe Hockey på www.tsos.com
2017 10 31


SPF besök hos Lars-Åke Blom i V Torup - Foto SPF
SPF "Lär känna din bygd" sista utfärden för i år.
"Lär känna din bygd" har haft sista utfärden för i år. Vi var ca 35 personer som besökte Lars-Åke Blom i V Torup. Han berättade på ett målande och trevligt sätt om sitt konstnärsskap och vi fick se en del av hans alster. Som avslutning drack vi vårt medhavda kaffe i det strålande solskenet, denna lite kylslagna höstdag.
Gudrun Hermansson
2017 10 31
Läs mer på www.tyringe.nu/spf


Foto Monica Knös - Tyringe Konstförening visar Malin Olsén
Tyringe Konstförening visar Malin Olsén - november
Tyringe bibliotek: Tyringe Konstförening visar Malin Olsén, smide –under tiden tisdagen den 31 okt - onsdagen den 29 nov
Läs mer på www.tyringe.nu/konstforening
2017 10 31


Höstlov v44
Under höstlovet bjuds det på många aktiviteter i Hässleholm med omnejd för både utomhusvistelsen men också för regniga dagar då inomhusaktiviteter kanske lockar lite mer. På Tyringe bibliotek kan barn mellan 7-12 år prova på att göra sin egen legofilm med ipads onsdagen den 1 november mellan kl 14-16. Badhuset kommer att vara öppen från måndag till fredag redan från kl. 10.00. Hinderbana kommer att finns under onsdag och torsdag.
2017 10 30


Tyringe Verktygsdammarna - Foto Bert Wilnerzon Tyringe Verktygsdammarna - Foto Bert Wilnerzon
Tyringe Verktygsdammarna
2017 10 28


SPF - Foto Ukulelegruppen Referat från V:a Torup-Tyringe SPF. SPF seniorerna V:a Torup-Tyringe höll månadsmöte med lunch på Kurhotellet den 24:oktober. Ordförande Gudrun Hermansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna! Förhandlingarna vidtog, Där bl. annat kommande aktiviteter presenterades, inbjudan till julbordet, resa till Chess, besök på Hillding Anders i Hästveda m.m. Gudrun meddelade att gymmet nu fungerade med rabatterade priser för pensionärer. Efter förhandlingarna höll Agneta Friberg från CSK föredrag om 1177 Sjukvårdsupplysning, där man kan logga in med Bank ID och få information, beställa medicin, beställa tider och läsa sin journal. Dagen avslutades med Ukulelegruppen som framförde kända sånger med bravur!
Nils Olof Nordin
2017 10 27Tyringe Skolmuseum - ÖPPET HUS
ÖPPET HUS nu på söndag den 29 oktober kl 14-16. Hjärtligt välkommen till oss på Tyringe Skolmuseum. Denna gång har vi ett historiskt tema på våra skolplanscher. Obs! Sista chansen att teckna stödmedlemskap innan dragningen vecka 45
2017 10 26


Medborgardialog i Tyringe  - Foto Bert Wilnerzon Medborgardialog på torget i Tyringe
Under måndagen mellan kl. 15-18 genomförde Polisen och representanter från kommunen en medborgardialog där Tyringeborna kunde lämna sina synpunker. Fotot är precis vid starttiden runt kl. 15.00
2017 10 24"Boole under mer än 30 år"
I Tyringe bildades klubben med det fyndiga namnet ”Boulegetingarna” i januari 1985 och har alltså firat 30-årsjubileum. Torsdagen den 26 oktober klockan 19 kommer Torsten Lagerkvist och andra förgrundsgestalter i klubben att visa foton och berätta om starten, fram- och motgångar samt samarbetet med kommunen och andra föreningar på orten.
2017 10 24


Finjarevyn "Hässleholms Nötter"
Idag släpps biljetterna.
17-19 nov - Finjarevyn "Hässleholms Nötter", Finja Bygdegård, 17/11 kl. 19, 18/11 kl. 15 och 19.30, 19/11 kl. 17
2017 10 23


Tyringe vid
Tyringe vid "Åparksgatan"
2017 10 19


Julmarknad - Loppishallen i Hörja Café
Hörja Café har planer på att ha en återkommande julmarknad. Den första blir i år lördag - söndag 25-26 november. Hör av er till Christer Jönsson om ni vill stå och sälja något. Det kan vara allt från dukar, julpynt, vykort, ljus, julgranar, julgrupper, kransar, m.m. Det kommer att vara gratis för de som vill stå i marknaden i år. Det kommer att finnas platser både inne och ute beroende på vad man tänker sälja. Anmäl er senast den 29 oktober om ni vill vara med. Hörja Café "invigdes" i år, den första januari, och finns i det gamla Hörja Livs.
2017 10 19


Tyringe Boolebanan och Korsvirkeshuset - Foto Bert Wilnerzon Tyringe Kollinge - Foto Bert Wilnerzon
Tyringe Boolebanan och Korsvirkeshuset
2017 10 18


Lite info angående Julmarknaden i år, den 3 dec
Lions Julmarknad vid torget återgår till den gamla tiden, d.v.s. från kl. 13.00 t.o.m. kl. 16.00 (samma tid som museet och biblioteket, skolmuseet kl 14-16). I år kommer det också att invigas den nya konstverket skapat av Lars-Åke Blom. Från kl. 16.00, på museet, blir det bildvisning av hur konstverket blivit till och Lars-Åke Blom kommer att prata om hur han tänkt när han skapat konstverket. Det blir också musik av Therese och Fredrik. Klockan 17 beger vi oss till platsen där skulpturen står och där sker den officiella invigningen. Byalaget bjuder på något lätt att dricka och äta.
2017 10 13


Projekt Sanatorieskogen
Igår hade projektgruppen möte och på måndag startar vi det praktiska arbetet med att sätta ut stolpar till vägvisningsskyltarna. Bänkar ska sedan sättas ut längs stigarna precis som det var förr och bänkarna är beställda och några hoppas vi kunna sätta ut redan nu i höst. Fredagen den 20 oktober kl 9 behöver vi hjälp av arbetssugna för då ska vi röja undan ris nere vid springvattnet och snygga till i backarna närmast springvattnet. Vi ska dra ihop riset och köra det till tippen och då är ni välkomna att hjälpa till! Vi bjuder på fika!
Sven-Ingvar Jönsson
2017 10 11
Fotoalbum Sanatorieskogen


SAMORDNAT ÖPPETHÅLLANDE PÅ MUSEERNA
En jämn tillströmning av 80 besökare på Museet i Bergmans Källare gjorde att kaffe och korvserveringen uppskattades efter eller före promenaden till Skolmuseet. Även om solen tittade fram var det tämligen kyligt ute.
Göthe Persson
2017 10 09

Senaste bilder från museerna!
Tyringe Museums Fotoalbum på Google Photo
Tyringe Skolmuseums Fotoalbum på Google Photo


Tyringe Byalag, Höstmöte - Foto Bert Wilnerzon
Tyringe Byalags Höstmöte
Höstmötet började kl 18.00 med visning av Tyrehallen. Sedan blev det en del information från ordförande i Byalaget, Roger Ljungberg. Sven-Ingvar Jönsson informerade om Sanatorieskogen projekt som beräknas att invigas under kommande år på vår-sommar halvåret. Efter det så tog Daniel Jönsson över och berättade om sina resor i Ryssland och Afrika på ett underhållandet sätt. Det hela avslutades med fika som byalget bjöd på.
Bilder från Tyringe Byalags höstmöte (de 17 första bilderna)
2017 01 05


”Höstfotboll” för alla pojkar och flickor 7-12 år.
Spela fotboll med MFF på höstlovet! Nu kan du lära dig att finta, dribbla, passa och skjuta som stjärnorna i Malmö FF. MFF kommer till Tyringe under höstlovet för att erbjuda Sista anmälningsdag är 11 oktober.


ÖPPET MUSEUM – FULL FART I BERGMANS KÄLLARE OCH PÅ SKOLMUSEET!
Söndagen den 8 oktober är en högtidsdag för alla som är intresserade av att lära mer om livet under gångna tider i Tyringe. Bergmans källare och Skolmuseet har samordnat öppethållande klockan 14-16. Det gemensamma mottot är ”Lär och lek!”, det finns något för både äldre och yngre på båda ställena. I Bergmans Källare visas alla maskiner, varav merparten är i gång och producerar som i gångna tider. På Skolmuseet kan man som besökare minnas skoltiden alternativt uppleva skillnaden mot nu. Alla samlingar är tillgängliga – bildspel om verkstäderna och de gamla husen visas. För barnen finns trevliga leksaker att bekanta sig med. Kaffeservering och varm korv erbjuds till förmånliga priser. Vid promenaden mellan museerna erbjuds en tipspromenad med frågor om Tyringe under åren – inte enbart ”urgammalt”. Tipskuponger kan hämtas och lämnas på båda museerna.
2017 10 04


Tyringe Konstförening visar Bo Lundwall och Amy Krüger
Tyringe Konstförening visar Bo Lundwall och Amy Krüger - oktober
Tyringe Konstförening visar Bo Lundwall, olja och akvarell och Amy Krüger, glas under tiden 3 - 26 okt
Bo Lundwalll är född 1953 i Hultsfred. Han är bosatt på Hultsfreds Gård i Hultsfred sedan ... och Amy Krüger är en ny talang inom glaskonsten.
Läs mer på
www.tyringe.nu/konstforening
Inger Pettersson, Tyringe Konstförening


Bredbansutbyggnad i Tyringe - Foto Bert Wilnerzon
Bredbansutbyggnad i Tyringe
Kundprojektering och schaktarbete har pågåt nu under några veckor i Tyringe. Dagens bild är från Åsgatan där dem gräver just nu.
fiber.hassleholm.se
FiberKartan - Aktiva kunder och beställningar i Hässleholms Kommuns fibernät
2017 09 26


Rapport från Projekt Sanatorieskogen
Flisningen ute i Sanatorieskogen har påbörjats denna vecka. Det innebär att de stora rishögarna är på väg att försvinna och att de stora maskinerna inom kort kan ha gjort sitt för denna gång! Detta underlättar för genomförandet av vårt projekt. Gruppen håller på att lägga beställningarna och det blir leverans om några veckor. Under tiden kommer vi att förbereda utsättningar i skogen av bänkar, stigvisningsskyltar, infoställ och så småningom orienteringstavlor. Under oktober kommer också de första arbetena till det nya springvattnet att göras. En folder för Sanatorieskogen kommer att tas fram och till och med delas ut till hushållen i Tyringe, fast det blir inte förrän till senvåren maj-juni, då det är dags att inviga det hela. Under tiden vi väntar på leveranser så håller vi på att förbereda i skogen och med att ta fram allt textmateriel till infoställ, foldern samt översätta viss text både till engelska och tyska. I mitten av oktober hoppas vi att vi ska kunna göra de första utsättningarna i skogen!
Sven-Ingvar Jönsson
2017 09 22


FORTSATT BYAVANDRING MED FOTON FRÅN GAMLA TYRINGE!
I våras ordnade Byalagets Turistgrupp tillsammans med Museet en fotovandring utefter Järnvägsgatan och Malmövägen. Vid det tillfället utlovades en fortsättning – denna kommer nu den 28 september klockan 19.
Utöver intressanta foton från gatorna norr om järnvägen, upp till nuvarande Helsingborgsvägen, kommer Alvar ”Postis” Nilsson, som i 9 tiondelar av sitt liv bott i området Lantmannagatan-Spårgatan att berätta om hus och personer som Museet tyvärr inte har foton av.
Göthe Persson
2017 09 16


Källan vid Sanatorieskogen - Foto Bert Wilnerzon Källan vid Sanatorieskogen - Foto Bert Wilnerzon
"Nyupptäckt brunn" vid Sanatorieskogen
Den "Nyupptäckta brunnen" är i verkligheten en källa som har funnits markerad i en gammal Tyringekarta från början av 1900 talet. Den finns utmed stigen som kommer från "vändeplatsen", där vägen upp från "springbrunnen" möter motionslingan, och sedan går man i riktning mot Grytorna. I närheten av brunnen hittar man "odlingsrösen" där man samlat stenar i en hög för att bättre kunna odla marken. Idag är det en tallskog där. I närheten finns också torpruinen som också städats upp av Bo Ljunggren från Sanatoriegruppen. å bilden ses Helen Lilja från Regiomuseet i Kristianstad, Sven-Ingvar Jönsson och Bo Ljunggren som inspekterar källan. Helen kommer från Tyringe och arbetar sen ett antal år på Regionmuseet som bl a kulturpedagog.
Bilder från Sanatorieskogen, tryck här!
Bert Wilnerzon
2017 09 21


Veteranmaskiner i Finja - Foto Bert Wilnerzon Veteranmaskiner i Finja - Foto Bert Wilnerzon
Visning av veteranmaskiner i Finja.
Idag var det visning av veteranmaskiner inom lantbruket på Finja Bygdegård mellan kl. 11-16. Utöver traktorer fanns det också bilar, mc, moped och en hel del gamla verktyg och kläder från förr.
Tryck här för att se på bilder!
Bert Wilnerzon
2017 09 16


Ansökningar till Stiftelsen
Snart är det dags att lämna in ansökningar till Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse. Den 1 oktober är sista dagen.
Mer info här!
Susanne H. Bengtsson
2017 09 14


MFF kommer till Tyrs hov sportcentra i Tyringe under höstlovet.
Under höstlovet kommer Tyringe IF att ha "Höstfotboll" i sammarbete med Malmö FF. Alla flickor och pojkar mellan 7 - 12 år erbjuds att vara med för att lära sig mer om hur man driblar, fintar, passar och skjuter som stjärnorna i Malmö FF. Det blir tre dagars träningsläger, tisdag-torsdag 10.00-15.00 (31 okt - tors 2 nov)
Bert Wilnerzon
Mer info här!
2017 09 11


Tyringe jogget 2017 - Foto Bert Wilnerzon
Omkring 250 personer lockades till Tyringejogget i Sanatorieskogen.
På den 5,5 km långa slingan, med start vid "springbrunnen", var det 108 stycken som deltog i Tyringe öppna mästerskap, motionsklassen och Skolreserejset. Utöver det så erbjöds det andra aktiviteter bl. a. det Lilla bergsloppet där 41 st barn deltog och en tipsrunda vid fotbollsplanen med flera olika "aktivitetsstationer". Antal deltagare i Tyringe jogget i år blev totalt 193 stycken utöver publiken. Tyringe SK-69 är föreningen som arrangerar Tyringe jogget med Ingemar Hesselbom i spetsen. På bilden ses alla som vann i det olika klasser. Philip Rantzow var först i mållinjen med den snabaste tiden (24m 25s).
Bilder från Tyringe jogget 2017
Mer info på www.tyringesk69.se
Bert Wilnerzon
2017 09 09


(Tryck på bilden för att se den i större format)
Tyringe Sanatorieskogen 1 sep 2017 - Foto Bert Wilnerzon
Sanatorieskogen 1 sep 2017


Konstförening visar Halewijn Bulckaen, modedesigner och broderiartist
Tyringe Konstförening visar Halewijn Bulckaen, modedesigner och broderiartist –pärlbroderier med inspiration från naturen, under tiden tisdagen den 5 sept - onsdagen den 27 sept på Tyringe bibliotek.


(Tryck på bilden för att se den i större format)
Tyringedagarna 2017 - Foto Bert Wilnerzon
Tyringedagarna 2017 - torsdag till lördag.
Tyringedagarna startades i torsdags den 24 augusti klockan 16.00 vid Verktygsdammarna med en fisketävling och vid Åparken med Hassans Tivolit och Partyfabriken. Tyringemästaren i fisketävlingen blev Jonas Malmborg med en regnbågslax på 1,75 kg och andra plats Elias Johansson med 1,5 kg. Årets program bestod av bl. a. talangjakt, "quizz", skattjakt, dans, lek, sång, musik, underhållning, mat, MC- och bilträff, nostalgi café, minimässa och loppis. Talangjaktens vinnare blev Cassandra och vinnare i scennärvaro blev Ellie och Noah med låten ”Fin i bikini” och Minna, Mira och Iza med låten ”Jag trodde änglarna fanns”.
Bilder från Tyringedagarna, tryck här!
Film från Tyringedagarna Talangjakten, tryck här!
2017 08 28


Hässleholms kommun - Dialogträff med Tyringeborna - Foto Bert Wilnerzon
Hässleholms kommun - Dialogträff med Tyringeborna
Trafik och tillgänglighet, byggande och befolkningsutveckling var några av teman när kommunens politiker och tjänstemän besökte Tyringe. Först blev det en rundvandring till Tyrehallen och Bödkaredalen och efter det följde ett informationspass i skolans aulan med talare från olika verksamhetsområden. Kvällen avslutades med mingel och där fick Tyringeborna möjlighet att ställa frågor vid det olika dialogbord utifrån olika teman. Ca 80 tal personer närvarande i aulan varav 60 var med på rundvandringen.
2017 08 24


Tyringerundan i Skälsböke - OK Tyringe - Foto Bert Wilnerzon
Tyringerundan i Skälsböke - OK Tyringe
Det blev ca 700 startande på OK Tyringes orienteringstävling ute i Skälsböke. I underbart väder trivdes alla på den fina samlingsplatsen. Tack till markägarna som gjorde att klubben kunde genomföra tävlingen. I damernas huvudklass segrade Elin Carlsson, OK Pan. Elin och tvillingsystern Nellie kommer från Skyrup utanför Tyringe. Elin Carlsson fick mottaga Sveriges Skogsflickors uppmuntringspris för bästa junior 2016 i Götaland. Priset delades ut av Karin Persson, talhuldra i Skånes Skogsflickor.
OK Tyringe, Karin Persson
2017 08 21
Bilder från Tyringerundan 2017, tryck här!


Foto Bert Wilnerzon (arkiv)
Humlesjö Triathlon
86 startande i lördags vid Humlesjön. Kim Lavesson, från Bjärnum, hade den bästa tiden i herrarna med 47.05:21. I dammerna var det Hanna Aho, från Angsholm, med tiden 49:57:79. Humlesjö Triathlon är ett årligt mini-triathlon med start och mål i Humlesjö. 700 m simning, 7 km cykling och 5 km löpning.
Mer info och resultatlistor humlesjötriathlon.se eller www.facebook.com/humlesjotriathlon
2017 08 16


Bowlinghallen i Tyringe
Hässleholmsbowlinghall har tagit över driften i Tyrshov fr. o. m. den 14 aug 2017. Vi kommer att bygga om en del under hösten. Hallen kommer i början att ha öppet tisdag-onsdag-torsdag hela dagen och kvällen. På fredag 13-16.30. Övriga dagar och tider bara om det är förbokat. Alla är välkomna. Klubbarna i hallen börjar träningen i veckan Har ni frågor kan ni alltid ringa 0707139160
2017 08 14


Simskola Tyringe
Tyringe Simsällskap anordnar simskola i simhallen på Tyrs Hov i Tyringe under höstterminen 2017. Anmälan öppnar den 8 aug kl 19,00 stängs den 7 september kl 19.00 2017.
Läs mer här!.
2017 08 09


Restaureringen av Sanatorieskogen i Tyringe har beviljats stöd
Publicerades den 1 augusti 2017
Projektägare: Tyringe Byalag
Vi är fantastiskt glada över att Jordbruksverket 2017-07-03 gett positivt besked om stöd till projektet Restaurering av miljön i Sanatorieskogen .
Projektet har beviljats ett projektstöd om 231 100:- från Jordbruksverket och ett övrigt offentligt stöd från Leader LAG PH på 113 826:- och finansierar dessutom privat med 25 000:-
Projektet skall restaurera området i Sanatorieskogen till att påminna om forna tiders upplevelser och utseende, såsom det var under första halvan av förra århundradet då Tyringe var en kurort.
Ett rekreationsområde skall skapas och det forna springvattnet skall ersättas av ett nytt sådant.
Projektfakta och bedömning
Beslutsdatum: 2017-07-03
Projektnamn: Restaurering av miljön i Sanatorieskogen
Sökande: Tyringe Byalag
Journalnummer: 2016-7565
Åtgärd och fond: Ansökan är ett projektstöd inom landsbygdsfonden – genomförande:
Insatserna gynnar och skapar förutsättningar för utveckling på landsbygden.
Insatsområde: Hållbart och tillgängligt samhälle
Bedömning: Ansökan fick 261 poäng vara 32,2 % från de insatsspecifika kriterierna (avslagsnivå 250 p/20%).


GLAD MUSIK, GOTT KAFFE OCH GEMYTLIG SAMVARO!
Lördagen den 26 augusti (årets sista Tyringedag) klockan 13-15 inbjuder Tyringe Museum till nostalgicafé i östra delen av Järnvägsparken. ”Kaffe i parken” var uppskattat under 50- och 60-talen då servitriserna tog sig över det som då var genomfarten i Tyringe från Café Hörnan, nuvarande Restaurangen vid torget. Något ”gatlopp” behövs inte nu! Knegarna serverar från en kopia av vattenkiosken vid Sanatoriet. Trion G.M.R. underhåller på gitarrer och keyboard med alla sorts musik som anpassas efter publikens önskningar. Det är första gången i Tyringe för den mångsidiga och erfarna trion Göran, Micke och Ronny
Göthe Persson
2017 08 08


Finallagen i Getingsticket trippel 2017
Finallagen i Getingsticket trippel 2017
Vinnare: Björn Meijer, Noel Franzén och Magnus Wahlman. Andraplats till: Cissi Karlsson, Emma Berggren och Jessica Karlsson. Ett rent Boulegetinglag med tjejer blev 2:a. Vinnande laget är också Boulegetingar utom Whalman som tillhör Åstorps bouleklubb.
Boulegetingarna i Tyringe
2017 08 08Ispremiär den 8 augusti i Tyrs Hov
Tyringe Hockey bjuder in alla supportrar till Tyrs Hov för att tillsammans dra igång den kommande säsongen. Det blir spelarpresentation av A-laget, försäljning av säsongskort, Cafeterian är öppen och serverar fika & mat och det blir också försäljning av supporterartiklar.
2017 08 07


Finja IFs loppmarknad - Foto Bert Wilnerzon
Finja IFs loppmarknad
Bilden från loppisen, lördag den 5 augusti. Tagen 1 timme efter starten som var kl. 13.00.
Mer info om Finja idrottsförening hittar ni på www.laget.se/FINJAIF
2017 08 07


Tjernobylbarnen på besök i Korskyrkan - Foto Bert Wilnerzon Tjernobylbarnen på besök i Korskyrkan
Mycket musik och sång blev det under lördagen då "Tjernobyllägret" kom på besök i Korskyrkan. I flera år har det hållits ett läger i Broby för barn från Ukraina. Barnen kommer till största del ifrån Kiev och närliggande områden. De första 20 åren höll de lägret på det fd Sanatoriet i utkanten av Broby. I år hålls det 22:a lägret på GöingeSkolan i centrala Broby, Östra Göinge kommun. Mer info hittar ni på
www.tjernobylbarnen.se
2017 08 01Wrambjers 25 års Jubileum i Åparken - Foto Bert Wilnerzon 25 år med allsång i Åparken
Ca 1500-2000 personer kom till den sista Åparkskvällen för att sjunga allsång och lyssna till bl. a. Apagaget och Danne Stråhed & Dynamo. Tyringe Byalag och Lions tackade familjen Wrambjers för alla dessa år bakom Åparkskvällarna. Familjen har verkligen satt Tyringe på den Svenska kartan.
Bilder från Åparkskvällen, tryck här!
2017 07 28Foto Boulegetingarna i Tyringe Boule SM i Vetlanda avslutades under lördagen med dubbel.
Juniorklassen SM dubbel - facebook.com
I juniorklassen tog Boulegetingarna silver genom Emilia Nilsson och Linus Svensson. Det blev också brons till Tyringe genom Noel Fransén och Eliaz Nilsson. I V55 klassen blev det kvartsfinal och en femteplats till Tyringe genom Torsten Lagerkvist och Kent Nilsson. Stort Grattis! Bilden från vänster Noel Franzen, Eliaz Nilsson, Emilia Nilsson och Linus Svensson.
Juniorklassen SM trippel - facebook.com
Under torsdagen avgjordes juniorklasserna i trippel vid boule SM i Vetlanda. Boulegetingarna tog brons genom Emilia Nilsson, Eliaz Nilsson och Linus Svensson.
Boulegetingarna i Tyringe
2017 07 24(Tryck på bilden för att se den i större format)
Åparkskvällar med Familjen Wrambjers, Foto Bert Wilnerzon
Tredje Åparkskvällen
Kvällens artister var Little Gerhard , Trumpetaren Magnus Johansson,, Miko Walldén från Skånskamaffian, Paul Skoog och dragspelaren Stefan Persson. En bra beskrivning av kvällen skrev Bengt Nilsson på Tyringe facegruppsida: "Det var fin underållning i Åparken i Tyringe i kväll 20/7 med enbart bra artister. Speciellt kan nämnas Little Gerhard med sina 83 år och fortfarande bra att lyssna till. Familjen Wrambjer som gör ett fantastiskt bra jobb och lägger mycket energi på att få allt att fungera med arrangemangen där. 25 år sedan de startade med underhållningen där. Värda en applåd för det."
Bilder från kvällens underhållning, tryck här!
2017 07 21


Tyringe - Foto Göthe Persson Årets sista museicafé,”Kyrkkaffe”, 18 juli
Vår kyrkoherde Sara Ericsson hade ingen stor församling att skildra spännande gammaltestamentliga berättelser för. 15 besökare fick under trekvarts timme lyssna på hennes med fängslande känsla framförda skildring av den förste patriarken Jakob och hans söner, varav Sara mest uppehöll sig vid Josef. Alla närvarande var ense om att mycket av det som berättades, och som gått genom muntlig tradition i över tusen år innan det skrevs ned i Gamla Testamentet, fortfarande har aktualitet. Berättelsen innehöll bland andra hemskheter mord, gisslantagning, våldtäkt, påtvingad surrogatmödraskap och avundsjuka. Alla närvarande fick bevis på att det inte var bättre förr! Denna eftermiddag var den andra då åhörarna fick återuppleva lite av söndagsskoletiden och kristendomskunskapen i folkskolan. ”Till flydda tider………”!
Göthe Persson
2017 07 20Foto Boulegetingarna i Tyringe
Boulegetingarna i Tyringe - SM silver
Juniorklassen SM mixtrippel - facebook.com
Måndag - Boule SM's första dag i Vetlanda slutar med ett SM silver i mixtrippel till Emilia Nilsson, Eliaz Nilsson och Noel Franzén.
Juniorklassen SM mixdubbel - facebook.com
Måndag - Boule SM's mixdubbel. I juniorklassen tog Boulegetingarna hand om silverpokalerna genom Noel Fransén och Emilia Nilsson.
V55 SM mixdubbel - facebook.com
Tisdag - Boule SM i Vetlanda avslutades med finaler i mixdubbel. I V55 klassen tog Boulegetingarna hand om SM silvret genom Lena Boye och Thorbjörn Hanson.
Stort Grattis till alla ... mer info på Boulegetingarna Facebooksida facebook.com/boulegetingarna
2017 07 19


Tyringe, Foto Bert Wilnerzon
Bakluckeloppis på Förmedlingscentralen (FCT)
Backluckeloppisen på Förmedlingen är ett samarbete mellan Lions och FCT som har pågått under några år. All vinst från uthyrning ab platser går till Lions som sedan delar ut allt till behövande i Tyringe och hela världen. Nästa gång det är loppis är det den 29 juli, 12 aug, 26 aug och sist den 9 sept, alltid kl. 11-16. Den 29 juli är det samtidigt loppis i lionslolalen mellan kl. 11-13
2017 07 17


(Tryck på bilden för att se den i större format)
Åparkskvällar med Familjen Wrambjers, Foto Bert Wilnerzon
Ännu mer folk till andra Åparkskvällen - 25 års jubileum
Ca 1500 personer kom till den andra allsångskvällen vid Åparken.
Kvällens artister var bl. a. Familjen Sigfridsson med Lasse, Emil, Sara och barnen, Christina Lindberg, Partyfabriken och dragspelaren Stefan Persson.
Bilder från kvällen, tryck här!
2017 07 14


Lions i Tyringe
Lions skänker utemöbler till de gamle
Hemgården i Tyringe har en trevlig uteplats där de boende kan umgås och koppla av. Tyvärr fanns där för lite utemöbler och då fick Lions en förfrågan om vi kunde ställa upp och hjälpa dem med nya trädgårdsmöbler. Alf Ljungbeck som är klubbens kontaktperson till Tyringes äldreboende införskaffade ett stort antal stolar och bord som nu används flitigt. Hemgården är mycket tacksamma för att vi ställer upp säger Alf. Ett par gånger årligen spelar och sjunger Lionsorkestern för de gamla. Runt bordet glada pensionärer med bl.a Tore Pettersson som nu bor på Hemgården men är Lionsmedlem sen klubben startadades för snart 50 år sen. Med på bild även Cornelia, aktivitetsansvarig på Hemgården. Igår, den 11 juli, var Lions på Lövets gårdscafé tillsammans med några äldre från Hemgården för att fika och umgås.
Peter Bergman
2017 07 12


Tyringe - Foto Göthe Persson Glädje med PRO-kören
I vanlig ordning lockade kören under ledning av Karin Wrambjer fram livliga applåder av de 75 besökarna. Kaffe med tillbehör var uppskattat liksom tipspromenaden med frågor om och kring Museets samlingar. Promenaden och frågor som man hittar svaren på i lokalen avser att ”tvinga” besökarna att gå runt och verkligen iaktta. Svaren kommer att rättas efter sista caféet . Lite av spel- och sångglädjen framgår av den korta video som ”bifogas” via länken nedanför!
Film, tryck här! (facebook)
Göthe Persson
2017 07 12(Tryck på bilden för att se den i större format)
Åparkskvällar Familjen Wrambjers, Foto Bert Wilnerzon
Mycket publik och soligt vid första Åparkskvällen - - 25 års jubileum
Uppskattningsvis ca 1000 personer kom till första Åparkskvällen. Familjen Wrambjers höll i det med Elisabeth i spetsen tillsammans med Karin och Krister. Kvällens artister var bl. a. Sten & Stanley, Rockprinsen (Leffe Carlsson), Dragspelaren Stefan Persson och Lotte Riisholt.
Bilder, tryck här!
2017 07 07


Tyringe - Foto Göthe Persson

FÖRSTA CAFÉTISDAGEN PÅ MUSEET
En förväntansfull publik kom till cafépremiären. Lusten att få sjunga, träffa varandra, dricka kaffe med 5 sorters hembakade kakor och ”LasseLövetbullar” lockade 50 personer – som inte blev besvikna. Christer Glader ledde allsången med sedvanlig personlig utstrålning och inkännande närvaro. Han underhöll utöver allsången med burlesker på göingedialekt. Trots att textremsor för ”utombyss” och inflyttade saknades gick innehållet fram och drog ner skrattsalvor och välförtjänta applåder. Cafésäsongen fortsätter nästa tisdag i samarbete med PRO seniorerna och underhållning av kören under ledning av Karin Wrambjer.
Göthe Persson
2017 07 05Åparkskvällar Familjen Wrambjers 2008, Foto Bert Wilnerzon Åparkskvällar - 25 år med Familjen Wrambjers
Torsdag den 6 juli kl. 19.00 startar Åparkskvällarna och gästartister är bl. a. Sten & Stanley, Rockprinsen (Leffe Carlsson), Dragspelaren Stefan Persson, Lotte Riisholt (DK). 1992 invigdes scenen vid Åparken och under samma år startade Elisabeth, Karin och Krister Wrambjer Åparkskvällarna. Till Åparkskvällarna har det kommit folk från hela södra Sverige och väldigt många gästartister har uppträtt under dessa år. Det blir fyra torsdagskvällar med bl. a. Sten & Stanley, Sigfridssons, Little Gerhard, Magnus Johansson och Danne Stråhed. Det är 85-årsjubileum för Elisabeth Wrambjer.
2017 07 05Rapport från Projekt Sanatorieskogen
Idag har gruppen fått besked från Jordbruksverket att de pengar vi sökt för att restaurera Sanatorieskogen har beviljats!! Mycket glädjande förstås! Nu samlar vi krafter under sommaren för att när hösten kommer börja förverkliga våra planer!
Sven-Ingvar Jönsson
2017 07 04


Foto Bollkanonens Målvaktsskola
Bollkanonens Målvaktsskola
Sveriges ädsta Målvaktsskola, Bollkanonen, startade idag den 3 juli och kommer att pågå till den 8 juli. Utbildningen är för fotbollsmålvakter och den genomförs varje sommar under ledning av rutinerade ledare inom fotbollen. Till hjälp i träningen använder de också av Bollkanoner som skjuter bättre och med mer precision.
Foto www.bollkanonen.se
2017 07 03


Foto Michael Persson Lions invigde nya loppis lokalen
Idag, lördag, invigde Lions sitt nya loppis lokalen i Tyringe.
Det är det ljusgråa huset bredvid den vanliga lionslokalen som används nu.
Samtidigt hade Lions, i samarbete med FCT, bakluckeloppis på Förmedlingen mellan kl. 11.00
Som vanligt så fortsätter loppisen att vara sista lördagen i månaden med vissa undantag.
Lions i Tyringe
2017 07 01Sommarblommor, Foto Bert Wilnerzon
Sommarblommor


Midsommarfirande i Tyringe, Foto Göthe Persson Snacka om tur med vädret!
Midsommarvädret kan verkligen variera – både mellan åren och dagarna men även under dagen. Så var midsommaraftonen 2017 i Tyringe. Drygt 200 personer hade kommit till Åparken – över hälften var förväntansfulla och danslystna barn – i strålande sommarväder. Det var åtskilliga år sedan dansarna räckte till en så vid ring. Arrangemanget som genomfördes i samarbete mellan SPF Seniorerna och Byalaget blev uppskattat. Lasse ”Lövets” nybakade bullar var som praliner till kaffet och/eller saften. När den sista isglassen var uppäten och publiken började bryta upp kom en regnskur - arrangörerna tackade varandra och hoppas på samma tur inför kommande arrangemang.
Göthe Persson
2017 06 25MUSEICAFÉERNA UNDER JULI MÅNAD
Tyringe Museum kommer även i år att erbjuda en stunds avkoppling genom öppethållande klockan 14-16 på tre tisdagar från den 4 till den 18 juli. ”Museiknegarna” får som vanligt hjälp med arrangemangen av de båda pensionärsorganisationerna och Svenska Kyrkan. Läs mer på www.tyringe.nu/tyringemuseum
2017 06 22


Humlesjö Triathlon
Lördagen 12 augusti fyller Humlesjö Triathlon 7 år och de tänker fira detta med "tidernas lopp"! Ta en titt på deras hemsida för att få vägbeskrivning, tips och trix. Allt du behöver veta inför loppet. humlesjötriathlon.se
Humlesjö Triathlon är ett årligt minitriathlon med start och mål i Humlesjö. Loppet består av sträckorna 700 meter simning, 7 kilometer cykling och 5 kilometer löpning. Triathlonloppet arrangeras av föreningarna i Röke och allt överskott går till Världens barn. Deltagande sker på egen risk.
2017 06 19


Torsjö Live i Tyringe, Foto Bert Wilnerzon
Torsjö Live
Det är fjärde året i rad med Torsjö Live strax utanför Tyringe. Det blir två sommarkvällar, fredag den 30 juni och lördag den 1 juli. Artisterna som kommer i år är bl. a. Jacob Karzlon, Strandels, José González, OnQ, Sanne Salomonsen, Suzanne Vega, Sabina Ddumba, Jerry Williams, Blacknuss, Eric Gadd. Mer info finns på deras hemsida www.torsjolive.com
2017 06 19


(Tryck på bilden för att se den i större format)
Studentbalen på Kurhotellet i Tyringe, Foto Bert Wilnerzon
Studentbal på Kurhotellet
258 elever från Hässleholms Tekniska skolan, HTS, kommunens största gymnasieskola, firar studenten på Tyringe Kurhotell.
2017 06 12


Hässleholms Modelljärnväg - Tyringe på 60-talet, Foto Bert Wilnerzon Hässleholms Modelljärnväg - Tyringe på 60-talet
En utflyktsplats under sommaren som är värt att besöka är Hässleholms Modelljärnväg på Garnisonen, Tygvägen 2 i Hässleholm. Där kan man bland annat se hur Tyringe såg ut på 60-talet. Hässleholms Modelljärnvägsförening, HMJF, bildades i juni 2004. Under juli månad kommer det att vara öppen 8-9, 22-23 juli från kl. 10.00 till 16.00. Kolla hemsidan www.hmjf.se för mer information och öppettider.
Bilder från Hässleholms Modelljärnväg, Tyringe 60 talet
2017 06 08Nationaldagen i Tyringe - Foto Göthe Persson NATIONALDAGSFIRANDE
Drygt 200 personer, unga och gamla hade samlats för firandet. Barnen för vilka talen och övriga presentationer var lite enformiga var fullt sysselsatta med en jättelik hoppborg och bollkastning. Gull-Britt Jonasson lånade i sitt tal barns förklaringar av olika ”företeelser” vilket både lockade fram många skratt men även stämde till eftertanke. Utmärkelserna ”Årets Tyringebo” senior och junior delades ut till ”Pålle” och ungdomsfotbollslaget P 03. De som erhöll utmärkelserna har kommit fram genom nominering och framröstning bland Tyringeborna. Tyringe Sparbanks utvecklingsstiftelse och LIONS delade ut bidrag till organisationer och duktiga musikstuderande. Under festligheten svarade Tyringescouterna för uppskattad servering av kaffe/saft och wienerbröd.
Foto och text Göthe Persson
2017 06 06

Fotoalbum Nationaldagen, tryck här!SPF - Foto Referat från SPF seniorernas månadsmöte
Referat från SPF seniorernas månadsmöte den 23:e maj. Ett 60-tal medlemmar mötte upp till säsongsavslutningen i Lilla Tockarps hembygdsgård, där det bjöds på kaffe o sång. Christer Wrambjer underhöll med ett stort urval sånger o visor från sin stora repertoar, vädret var strålande och alla sjöng gärna med i de kända visorna.
Kaffe med hembakat serverades av hembygdsföreningens damer, det smakade extra gott tack vare Sparbanken Skånes sponsring. Sparbanken Skåne hade också en kort information, där dom påminde om inväxlingen av mynt. Mötet avslutades med nationalsången till ackompanjemang av Christer Wrambjer.
Vi påminner också om Nationaldagsfirandet i Åparken den 6:e juni!
Glad sommar!
Nils Olof Nordin
2017 06 02 www.tyringe.nu/spf


Lions auktion efter storsamlaren Erik Berg, Foto Bert Wilnerzon Lions auktion efter storsamlaren "Globetrottern" Erik Berg
Det blev en lyckad auktion igår bakom lionslokalen. Många vet vem Erik Berg var. Han hade räknat ut att han hade cyklat ungefär 250 000 kilometer i 50 länder. Eriks syskonbarn skänkte i stort sett hela bohaget till Lions för att sälja det på loppis och auktion. Den 1 juli blir det invigning av Lions nya loppis lokaler med start kl. 11.00.
Fler bilder finns på Lions fotoalbum
2017 06 02Tyringe Konstförenings Sommarutställning
Tyringe Konstförenings Sommarutställning blir under tiden onsdagen den 1 juni tom torsdagen den 13 juli. Deltagare från Studieförbundet Vuxenskolans målericirkel i Tyringe visa sina alster.
Inger Pettersson, Tyringe Konstförening


Boulegetingarna i Tyringe - DM Singel Malmö 2017 Tyringe Boulegetingarnas medaljskörd under helgen - DM Malmö
Guld till Noel Franzén och Silver till Eliaz Nilsson som tog hand om de båda finalplatserna i DM Singel under lördag. Under söndagen vann Emilia Nilsson, Eliaz Nilsson och Linus Svensson DM Trippel i Juniorklassen. Söndagens Trippel avslutade fyra dagars distriktsmästerskap i boule vid Bouletoftahallen i Malmö.
Mer info om Boulegetingarna och fler bilder, tryck här!
2017 05 29Monstertrucks på Tyrs Hage i Tyringe, Foto Bert Wilnerzon
Monstertrucks på Tyrs Hage
"Stuntshow" med MC, bilar och monsterstrucks igår kväll.
Lite kort film på 1 min, tryck här!
2017 05 27


OK Tyringe World Orientering Day vid Åparken
132 stycken starter blev OK Tyringes bidrag till World Orienteeing Day. Orienteringsrörelsen ville få så många människor som möjligt, att pröva på orientering just den dagen, den 24 maj. Totalt blev det nästan 165 000 starter på 2150 ställen i 66 länder/regioner i världen. Mer info om OK Tyringe   
2017 05 27Wizex i Tyringe, Foto Bert Wilnerzon
Lions Dansgala med Wizex
I lördags arrangerade Lions, med Robert Huth i spetsen, en dansgala på Tyrehallen med Wizex. Först serverades mat från Farozon från kl. 18.00 och sedan runt 21.00 startades själva danskvällen med Wizex.
Några bilder från kvällen ... tryck här!
2017 05 22


Tyringe, Foto Bert Wilnerzon BYAVANDRING MED HJÄLP AV FOTON
Torsdagen den 18 maj träffades drygt 20 minnesgoda och berättarglada personer i Bergmans Källaren för att ventilera minnen runt affärer, personer och händelser för 30 till 50 år sedan. Med hjälp av foton kunde man lätt och utan ansträngning ”promenera” hela 21:an, Järnvägsgatan och Malmövägen genom byn. Alf Lundströms målningar med ”nostalgistuk” och Bert Wilnerzon Thörns foton från ”Bränneriskorstenshöjd” hjälpte till att orientera publiken. Igenkännandets glädje var stor under kvällen. Det var så många affärer och personer att berätta och fråga om att tiden rann iväg och endast hälften av de foton som förberetts hanns med. Fortsättning utlovas till hösten 2017
Göthe Persson, text o fotomontage
2017 05 20Vinnare på Trimorienteringen
OK Tyringe har sålt 100 paket och 66 st hade lämnat in svarskort. 15 maj var det dragning i klubblokalen, 25 personer hade kommit och en del priser delades ut direkt. Dessutom hade de närvarande en extra chans att vinna på en lott de fick när de kom.
Vi tackar våra deltagare och sponsorer för intresset ni visat.
Karin Persson OK Tyringe
2017 05 19


Offentlig möte angående Radiumkällaområdet.
På Tyringe Museum tisdag den 23 maj kl. 18.00. Kommunekologen Lars-Erik Williams visar bilder och berättar om arbetet runt Radiumkällan. Efter det blir det visning och samtal på plats i Bödkaredalen och Radiumkällan.
Roger Ljunberg, Tyringe Byalag
2017 05 19


Guldbäcken i Tyringe, Foto Bert Wilnerzon
Guldbäcken i Tyringe
Guldbäcken vid Stenberget området.
Fler bilder, tryck här!
2017 05 15


Tyringe - Foto Göthe Persson LÅNGVÄGA BESÖK VID REVYÅTERBLICK!
En resa tur och retur Thailand hindrade inte Kurt Nuphan Pedersen att ta sin far Niels Aage på visningen av 1995-96 års LIONS revy! Det blev många goda skratt för dem båda tillsammans med 35 andra besökare. För Kurt, som under uppväxten var simtränare i Tyringe, blev det också åtskilliga igenkännande ryggdunkningar under kvällen. Knegarna är naturligtvis lite besvikna över den dåliga publiktillströmningen – det var tydligen andra arrangemang som drog mera! 1995 års Tyringehändelser är komiskt nog fortfarande aktuella: diskussionen om torgets utformning, Sanatorieskogens avverkning samt det kängorna mot de styrande. Igenkänningsfaktorn var stor.
Göthe Persson
2017 05 12Tyringe Simsällskaps sommarsimskola
Tyringe Simsällskap ommer att ha 2 perioder med sommarsimskola i år. Period 1 blir under vecka 25 och 26, 19 juni t.o.m. 22 juni (mån-tor) och 26 juni t.o.m. 1 juli (mån-lör). Period 2 blir under vecka 30 och 31 (24 juli -4 aug, må-fre båda veckorna)


Konstförening visar keramik av Tomas Anagrius under maj
Tyringe Konstförening visar Tomas Anagrius - keramik- under tiden onsdagen den 3 maj - tisdagen den 30 maj
Tomas Anagrius, Keramiker, är född i Stockholm och utbildade sig på Konstfackskolan 1956-1961. Vidareutbildning vid Rörstrands och Gustavsbergs Porslinsfabriker. Egen verkstad från 1963.
Han bor och arbetar sedan ...
Läs mer på tyringe.nu/konstforening
2017 05 02


Valborgsfirande i Tyringe, Foto Bert Wilnerzon
Valborgsfirande i Tyringe
Scouterna, med stöd från byalaget och Lions, ordnade Valborgsfirandet i Åparken. Från kl. 19.00 fanns det ett hoppborg för barnen och det serverades kaffe, våfflor och korv. Tyringe kyrkokör, tillsammans med delar av Hesslekören, sjöng in våren under ledning av Ingvar Ahlbin. Vårtalet hölls av Dalle Berglund. Bålet tändes runt kl 20.45 och det hela avslutades med ett stort fyrverkeri.
Fler bilder, tryck här!
2017 05 01


Tyringe Scoutgård, Foto Bert Wilnerzon Tyringe Scoutkår firar 65 i år och scouting i Tyringe 85 år.
Tyringe scoutkår startades den 10 oktober 1952. Det har dock bedrivits scouting tidigare i Tyringe. Ända sedan starten har scoutkåren varit ett välkänt inslag i samhällslivet och de flesta innevånare i Tyringe har nog på något sätt kommit i kontakt med kåren. Valborgsmässofirandet i Åparken arrangeras varje år av scouterna. De finns på sin egen scoutgård på Kyrkogatan 17. Huset, som är i kårens ägo sedan 1954, ligger centralt , på en stor naturtomt nära Åparken. I huset, tre våningar och vind , finns nästan varje dag någon aktivitet.
Mer info om Scouterna och Scoutgården på www.tyringescout.se
2017 04 29 Alliansförening - Foto Bert Wilnerzon
Första Årsmöte för Alliansförening
Magnus Almström valdes till ordförande i Alliansförening under sitt första årsmötet igår, måndag den 24 april. Styrelsen består av 5 ledamöter och 2 suppleanter. Alliansföreningen har till ändamål att samordna verksamheter, stödja och utveckla föreningarna inom Tyringe gamla kommun.
Namnet för föreningen är: "Idéella föreningen Tyringe gamla kommuns föreningsallians"
Bilden från vänster till höger:
Håkan Alsén Lions klubb Tyringe, Pär-Åke Svensson Tyringe Sim sällskap, Fredrik Jeppsson Tyringe IF, Magnus Almström Röke IF, Bo Hermansson Finja IF, Ingemar Hesselbom SK 69 och Daniel Johannesson Hörja IF.
2017 04 25


 Tyringe  USA/entusiastbilsrally Snapphane x Springs på FCT - Foto Bert Wilnerzon
USA/entusiastbilsrally Snapphane x Springs på FCT
För tredje året i rad ordnades en Bilträff på Förmedlingscentralen. Det är "Dream Catcher Cruisers" som står bakom. Mellan 40-50 bilar fanns på plats.
Bilder från bilträffen, tryck här!
2017 04 22


Tryckta versionen av Tyringebygdenskalender 2017 juli - dec
Ni som vill vara med på kalendern har t.o.m. onsdag den 31 maj att komma med uppgifter om eran arrangemang.

Dessa uppgifter vill vi ha:
Datum:
Arrangör:
Rubrik:
Plats:
Tid:
Så här kan ni kan skriva, t. ex.
30 jan - Lions, Loppis, Lionslokalen kl 11-13

Här kan ni se 2017 års Tyringekalender jan-juni

De som vill annonsera med sin logga/bild på 2017 årskalendern kan boka plats. Två olika storlekar/prisklasser finns: 500 kr eller 700 kr
Tyringe Byalag - Marknadsföringsgruppen
Bert Wilnerzon (wilnerzon@tyringe.nu)


 Tyringe mot utsikten - Foto Bert Wilnerzon
TKS Isshow 2017
Årets tema för isshowen med Tyringe Konståkningssällskap är "Jakten på stulna diamanten". Över 100 konståkare och några hockeyspelare från Tyringelaget intog isen i Tyrs Hov idag. Det blir fyra föreställningar med början idag, fredag kl. 19 och sedan lördag kl. 13 och 17 och till sist söndag kl. 15
Bilder från isshowen, tryck här!
2017 04 21


 Tyringe Lars-Åke Blom - Foto Sven-Ingvar Jönsson Möte med konstnären Lars-Åke Blom.
Igår kväll arrangerade Tyringe konstförening Möte med konstnären Lars-Åke Blom, som är april månads utställare I Tyringe bibliotek. Kvällen började i Tyringe kyrka, där Lars-Åke berättade om arbetet med dopträdet och dess tillkomst. Väldigt effektfullt med tänd belysning! Efter god fika med scones och the/kaffe så blev det både sång och musik av Teresa (dotter till konstnären ) och Fredrik varvat med Lars-Åkes gemytliga berättande om de olika konstverkens tillblivelse.
Ett drygt 40-tal personer visade stor uppskattning för kvällens arrangemang!
Text o foto Sven-Ingvar Jönsson
2017 04 20
tyringe.nu/konstforening Tyringe Åldermannen - Foto Bert Wilnerzon
Åldermannen, etapp 2
Fredag 14 april
2017 04 16


 Tyringe mot utsikten - Foto Bert Wilnerzon
Stigen till utsikten
Fredag 14 april, på vänster sida syns "Snövit" målningarna och stigen leder till bl. a. Tyringes bästa och högsta utsikt.
2017 04 16


ÅRETS TYRINGEBO 2017
Styrelsen för Tyringe Byalag har nominerat 6 kandidater till ”Utmärkelsen Årets Tyringebo 2017”. Nu är det dags för Tyringeborna att lägga sina röster på någon av dem. ”Museiknegarna” har fått i uppdrag att administrera röstningen. Valurnor och valsedlar kommer att fram till den 15 maj finnas på de ställen som framgår av affischen. Vi kommer inte att kunna ta emot röster via FaceBook – för intresserade från andra orter rekommenderas röstning via ombud! Utmärkelsen kommer att överlämnas vid nationaldagsfirandet i Åparken den 6 juni.
Mer info på tyringe.nu/tyringebyalag
2017 04 15


Boulegetingarnas Emilia & Eliaz Nilsson blev tvåa
Boulegetingarnas Emilia & Eliaz Nilsson blev 2:a i långfredagens bouletävling Äggcupen i Malmö.
Mer info om Boulegetingarna hittar du på www.boulegetingarna.se
2017 04 15


 Tyringe Åparkskvällar - Foto Bert Wilnerzon arkiv
Åparkskvällarna 2017 - 25 år
Familjen Wrambjer presenterar 25 års jubileum i Åparken, Tyringe Det blir fyra torsdagar i rad med Allsång och gästartister.
Första programmet startar Torsdagen den 6 Juli kl 19.00
Gästartisterna är:
6 juli: Sten & Stanley, Rockprinsen (Leffe Carlsson), Dragspelaren Stefan Persson, Lotte Riisholt (DK)
13 juli: Familjen Sigfridsson (Lasse, Emil, Sara och barnen) tillsammans med Christina Lindberg och bandet. Partyfabriken och Stefan Persson
20 juli: Little Gerhard, Trumpetaren Magnus Johansson, Paul Skoog och Stefan Persson
27 juli: Danne Stråhed och Àpagaget (Irländsk musik)
Krister Wrambjers husband
Massor med överraskningar utlovas…
Cafe 21
Elisabeth, Karin och Krister Wrambjer
2017 04 11


Boulegetingarnas stora damtävling ” Par och Triss”
I lördags gick Boulegetingarnas ” Par och Triss” booletävlingen i Tyringe. 64 damer från Stockholm till Simrishamn deltog i 32 lag under två dagar.
Mer info om Boulegetingarna hittar du på www.boulegetingarna.se
2017 04 10


 Tyringe Showdans - Foto Bert Wilnerzon
Tyringe Showdans
60 barn och ungdomar dansade till olika sorters sång och musik inför en nästan fullsatt sporthall på Tyrs Hov. Det är femte året i rad som de uppträder och Josefin Randau är eldsjälen bakom "Tyringe Showdans".
2017 04 08


Påskris Lions - Foto Bert Wilnerzon
Lions Påskris
Elever från Tyringe skola hjälper till Lions med att sätta up fjädrar i Påsriset som sätt upp idag på olika platser i Tyringe.
2017 04 05


Invigning av Tyrehallen - Foto Bert Wilnerzon
Invigning av Tyrehallen - Galakväll
Nästan 400 personer kom till invigningen av Tyrehallen igår. Kvällen började med Tyringe kyrkokör och Röke kör under ledningen av Ingvar Albihn. Sedan invigningsceremonin med representanter från kommunen och stiftelsen. Gästartisterna var Jörgen Johansson och Glenn Wish och kvällens konferencier var Håcan Nilsson.
Fler bilder från invigningen ... tryck här!
Norra Skåne artikel, tryck här!
2017 04 02


Fiskepremiären i Tyringe - Foto Bert Wilnerzon
Fiskepremiären i Tyringe
Bilden tagen idag, lördag, kl 08.30 vid Verktygsdammen.
2017 04 01


Konstförening visar Lars-Åke Blom – skulpturer
Tyringe Konstförening visar Lars-Åke Blom skulpturer på Tyringe bibliotek under tiden tisdagen den 4 april tom torsdagen den 27 april.
Multikonstnären Lars-Åke Blom hittar man en bit in i skogen utanför Västra Torup. Skulpturer i patinerad metall och stengods är hans specialitet. Hans konstnärskap är väl representerad i Hässleholms kommun med bl a konstverken Lisa vid Norra Station och det stora trädet på Samlargatan (12 m högt) i Hässleholm samt krucifixet och krubban i Västra Torups kyrka. I Tyringe kyrka finns ett uppmärksammat dopträd med en magisk skugga. Bredvid sitt konstnärskap har han arbetat som bildlärare. Just nu är järnkonstnären aktuell med en offentlig utsmyckning i Tyringe. Han avslöjar så mycket som att det blir en kvinna (4 m hög) i järn och glas som ska placeras på stationsområdet till glädje för både tågresenärer och tyringebor.
Inger Pettersson, Tyringe Konstförening
2017 04 01


Röke - Sockengillet 20 år 2017
Detta uppmärksammar med öppet hus torsdag 6 april kl 18-21. Medlemmar berättar minnen från bildandet och de gångna åren. Det är också ett utmärkt tillfälle att utröna hur medlemmarna upplever att föreningen fungerar och vilka förväntningar, som kan finnas inför framtiden.
En blygsam minnesskrift planeras inför jubiléet.
Röke Sockengille www.rokesockengille.se
2017 03 26


Nu är det dags för Trim-Naturpasset.
Paketen säljs nu i Tyringes kiosker och på Sparbanken Skåne. Årets område är väster och sydväst om Tyringe. Köp ett paket och utforska Tyringes omgivningar med hjälp av kartan.
Priset är fortfarande endast 50 kr.
OK Tyringe
2017 03 25


Åparken i Tyringe - Foto Bert Wilnerzon
Åparken i Tyringe
2017 03 25


Tyringe Galakväll i Tyrehallen kl. 19.00 Invigning av Tyrehallen den 1 april
Den första april blir det en stor Galakväll i Tyrehallen kl. 19.00.
Insläpp från kl. 18.00.
Boka/Köp din biljett så här:
Räkna ut antal biljetter och antal mingeltallrikar, swisha totalbeloppet till 123 245 2506, skriv gärna antal av varje. Du kan även betala via bg 5185- 5682. Dina biljetter kommer att finnas att hämta vid entrén eller enligt annan överenskommelse.
Har du några frågor, maila tyrehallen@gmail.com
Vid förköp på Hemköp eller Sparbanken Skåne i Tyringe får du din biljett direkt. Även där kan du göra förköp på mingeltallrik.
2017 03 23Har du en projektide du skulle vilja förverkliga?
Skicka in din ansökan om bidrag senast 30:e mars!
Läs mer på www.tyringesparbanksutvecklingsstiftelse.se
2017 03 23


Tyringe - Foto Göthe Persson NÄSTAN INSTÄLLT ARRANGEMANG BLEV VÄRDEFULLT!
Då även den akademiska kvarten var passerad gången och endast en åhörare kommit var Knegarna nära att ställa in torsdagens arrangemang ”Ung företagsamhet – Teknikutveckling”. Istället kördes programmet i form av en samtals- och informationskväll för och med de närvarande. UF företaget ”Feel Safe” presenterade entusiastiskt sin affärsidé, organisation och verksamhet fram till en försäljningsfärdig produkt – överfallslarm och skydd i ett paket. Vid kaffet tog tre representanter från Hässleholm Kommuns enhet för arbetsmarknad och kompetens vid och beskrev nuvarande och framtida möjligheter att tillgodose företagens behov av teknikkompetens och ungdomars möjlighet att på orten erhålla eftergymnasial utbildning bland annat genom ”Samverkan skola – arbetsliv”. Inom detta projekt har skapats ett Webb-baserat program där skolor och företag genom några knapptryckningar kan skapa förutsättningar för tider för bland annat samverkansmöjligheter.
Tyringe Museum kommer att finnas i detta register. Museet kan med sina äldre, fullt fungerande verkstadsmaskiner visa skolungdom de grundläggande tekniska förutsättningarna. Sådana kunskaper bör ges redan från mellanstadiet och sedan gå genom hela teknikutbildningen
Göthe Persson
2017 03 25


Tyringe Byalag Årsmöte - Foto Bert Wilnerzon
Tyringe Byalags styrelse 2017
Från vänster - Monica Ero, Ulrika Tomsson, Ingemar Hesselbom, Roger Ljunberg, Lars Holmberg, Olle Nyström, Erling Börjesson, Steneric Svensson och Göran Berg.
Ann-Helen Larsson ingår i styrelsen också men är inte med på bilden.


Tyringe Konstförening håller årsmöte
Tyringe Konstförening håller årsmöte nu på onsdag den 22 mars kl 19.00 på biblioteket. Vi inleder med sedvanliga årsmötesförhandlingar. Sen blir det fika och därefter kåserar Bertil Obon Nilsson. Nytt! Alla årsmötesdeltagare får en lott där man kan vinna ett fint tryck. Årsmötet avslutas med dragningen. Obs! Är du inte medlem så kan du bli det på mötet. Endast 150 kr och du deltar därefter i slutet av året i en utlottning av konstverk inköpta bl a av utställare under året. Hela medlemsavgiften köper vi konst för.
Välkommen på årsmötet!
Tyringe Konstförening
Sven-Ingvar Jönsson
2017 03 21


Tyringe - Foto Ingalill Jönsson
Tyringe skolmuseum
Tyringe skolmuseum höll Öppet Hus lördagen den 18 mars med visning av utställningarna i de nya lokalerna i huset i hörnet av Malmövägen/Skolgatan. Väldigt många besökare hade vi väl inte men de som kom hade vi god tid att prata med och visa. Mycket givande och väl använd tid! Vi hade till och med tid att ta en kopp kaffe tillsammans. Vår nya klassfotoutställning fick in nya namn på klasslistorna. Ett speciellt intresse fick räknelådan som vi var hos Antikrundan med. Experterna hos Antikrundan visste inte men Nordiska museet i Stockholm har gett oss den information om räknelådan som vi letat efter sedan skolmuseets öppnande för i vår 25 år sedan. Räknelådan är från ca 1910 och togs fram av folkskollärarinnan Anna Moberg för att ge eleverna den grundläggande taluppfattningen. Det finns inte så många kända lådor av detta slag så det är väldigt roligt att vi har en sådan! Glada är vi för de stödmedlemslotter som vi sålde, en fin stöttning till vårt arbete med att visa upp allt gammalt och fint från skolans värld utifrån Tyringes horisont.
Tyringe Skolmuseum, www.tyringe.nu/skolmuseum
Text Sven-Ingvar Jönsson
Foto Ingalill Jönsson
2017 03 20


Ingemar Hesselbom och Magnus Almström, Tyringe - Foto Bert Wilnerzon Alliansen i Tyringebygden
Alliansen i Tyringebygden är en föreningsallians som bildades i september 2016. I interimsstyrelse ingår Magnus Almström, ordförande, Ingemar Hesselbom från SK69 och alla bygdens fotbollsklubbars ordförande. Alliansen viktigaste fråga och även en stor bidragande anledning till bildandet av en föreningsallians i gamla Tyringe kommun är tilldelningen av verksamhetstider i nya multihallen. Framöver kommer det inom Alliansen att bildas tävlings-, sponsors-, och evenemangsutskott för att samverka till aktiviteter i multihallen. Hör av er till i.hesselbom@gmail.com för mer info.
Bilden, från vänster Ingemar Hesselbom och Magnus Almström.
Mer info om Tyrehallen, tryck här"
2017 03 20Tyringe i P4 Kristianstad igår den 13 mars.
Lillys barndoms saga blev sann - och två böcker, lyssna och läs mer här!
Karin Bengtsson intervjuar Lilly Bengtsson, Rolf Rantzow och Roger Ljungberg ang. Radiumkällan, lyssna här! ("bläddra fram" till 1 tim och 15 min inne i programmet)
2017 03 14


Tyrehallen i Tyringe - Foto Bert Wilnerzon
Tyrehallen visades för bygdens föreningar.
Ca 40 föreningar från Tyringebygden var representerade igår på visningen av Tyrehallen. Det var Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse och Alliansen i Tyringebygdensom stod bakom detta. Den första april kl. 19.00 kommer hallen att invigas med en galakväll med Glenn Wish and The New Memphis Orchestra, Jörgen Johannson, Tyringe kyrkokör och Rökekör. Insläpp från kl. 18.00. Bilder från visningen finns på Tyrehallen fotoalbum. Tryck här!
Mer information om Galakvällen, invigning
2017 03 14


Tyringe KS Isshow 2017
21 - 23 april på Tyrs Hov. Biljetter finns att köpa på tickster.


Korskyrkan i Tyringe - Foto Bert Wilnerzon
"Hela kyrkan sjunger"
En tradition som Korskyrkan i Tyringe anordnar några gånger per år är "Hela kyrkan sjunger". Där får alla vara med och sjunga tillsammans gamla "läsarsånger" som publiken själv väljer. Inbjudna gäster var Ingemar Tågerud med band tillsammans med Ingvar Nordin .
2017 03 13


Tyrebuggen - Foto Bert Wilnerzon
Danstävlingen Tyrebuggen
För tredje året arrangerar Tyresvingen Gammeldansförening danstävlingen Tyrebuggen i Tyrs Hov. Fjorton olika föreningar deltog i omkring 20 tävlingar. Tyresvingets ungdomar genomförde också en dansuppvisning. För 70 år sedan bildades Tyresvingen, den 18 februari 1947, för att värna om och bevara de gamla danserna. Föreningen är med i Svenska Danssportförbundet sedan 2012 och första Tyrebuggen anordnades år 2015.
Mer info om föreningen hittar ni på www.tyresvingen.se
Foto Bert Wilnerzon
2017 03 12
Fotoalbum, tryck här!


Tyringe Byalag Årsmöte - Foto Bert Wilnerzon TYRINGE BYALAGS ÅRSMÖTE
Drygt sjuttio medlemmar deltog på mötet i Bergmans Källare på torsdagskvällen den 9 mars. Inledningsvis berättade de båda kommundelspoliserna Veronika Gustavsson och Rolf Paimensalo om sina uppdrag, polisens organisation och dilemma. De beskrev de svårigheter som samhället i helhet har att bemästra då det framstår som de ”onda krafterna” har ett ointagligt försprång på grund av resursbrist. Brottsförebyggande åtgärder i samverkan med de boende i kommunen ska prioriteras. Polisens närvaro i samtliga kommundelar kommer att tydliggöras genom bland annat ambulerande polisstationer som på annonserade tider kommer att besöka orterna för ömsesidigt informationsutbyte. Efter en kaffepaus med välsmakande ost-skinkgifflar hölls den formella delen av kvällen, bland annat valen till styrelsen. Till ny ordförande valdes Roger Ljungberg, till kassör Steneric Svensson och till sekreterare Lillemor Nilsson. Till nya styrelseledamöter invaldes Erling Börjesson och Monica Ero. Omvaldes gjorde Göran Berg,
Ingemar Hesselbom, Lars Holmberg, Ann-Helen Larsson, Olle Nyström och Ulrika Tomsson. Ledamöterna kommer att konstituera sig vid första styrelsemötet. Då fastställs också namnen i de olika projektgrupper som utgör Byalagets ”operativa” verksamhet. Jan Göransson, Lena Winberg, Bo Anders Friberg och Gunilla Zadig hade avböjt omval och avtackades på olika sätt. Ett bilderbokshäfte med ”Händelser i Tyringebygden 2017” beskrivande bland annat Byalagets aktiviteter/verksamhetsberättelse överlämnades till deltagarna. De nominerade till utmärkelsen ”Årets Tyringebo” 2017 bekantgjordes. Röstning för korande kommer att ske under tiden 15 april till 15 maj.
Text och fotomontage Göthe Persson
Foto Bert Wilnerzon
2017 03 11
Bilder från Årsmötet, tryck här!


Informationsträff om Grannsamverkan
Informationsträff med Polisen, kommunens Brottsförebyggande råd och Länsförsäkringar på Tyringe Museum tisdag den 14 mars kl. 18.00


TIF Fotbollsnätverk - Tyringe IF i samarbete med Malmö FF
Malmö FF hälsar Tyringe IF välkommen in i deras fotbollsnätverk, ett samarbete mellan Malmö FF och föreningar runt om i Skåne med syftet är att hjälpa varandra, utbyta kunskaper och erfarenheter och skapa relationer som alla har nytta av. Tyringe är den första nätverksklubben från Hässleholms kommun.
Läs mer här!
TIF Tyringe IF bildades för 95 år sedan, år 1922 och har omkring 150 spelare i ungdomsverksamheten. Föreningen har en stark lokal förankring. Tyringe IF:s damlag spelar i div. 3 och herrlaget i div. 6. Föreningen har tillgång till den helt nya och moderna inomhusarena Tyrehallen för bl. a. fotboll vid Tyrshov. Man har också ett gott samarbete med Skånes Fotbollförbund och spännande projekt på gång.
Tyringe IFs hemsida, tryck här
2017 03 07Välkommen på After Work.
Vi bjuder på något att dricka och tilltugg. Ta er tid med en mingelkväll. Staffan Erlandsson kommer också att demonstrera sin nya maskin. Den 16 Mars från kl 18.30 till ca 21.00 Därefter har Företagarna i Tyringe årsmöte.
Plats: TALSVEB Industriverktyg AB
Kyrkogatan 27 (fd chuckan), Tyringe
Ta med en kompis. Anmälan senast den 14 mars.
Välkomna
Företagarna och TALSVEB Industriverktyg AB
Rolf Rantzow
2017 03 01


Sanatorieskogen - Foto Bert Wilnerzon, Tyringe
Sanatorieskogen
Det blev ett lyckad och bra träff igår när Projektfruppen Sanatorieskogen och en del Tyringebor träffade representanter från kommunen. Det informerades bl. a. om hur arbetet kommer att pågår och gruppen kom överens om hur det skulle göras i det området som ingår i projektet. Projektgruppen Sanatorieskogen är en grupp inom Tyringe Byalag med Sven-Ingvar Jönsson i spetsen. I projektet ingår det att bl. a. att återskapa en del av Blåbärsdalen, "grytorna" och stigar så som det var en gång i tiden.
Mer info om kommunen skogsavverkning hittar du på www.hassleholm.se
park-och-natur/skog-och-natur
utveckling-av-naturomraden/utveckling-av-skogsomraden
foreslagna-naturreservat/bodkaredalen
vaxt--och-djurinventeringar/tyrs-skogar

Senaste bilderna från Sanatorieskogen, gå till Fotoalbum på Google foto - Sanatorieskogen
2017 02 28


Tyringe Konstförening - mars utställningen
Tyringe Konstförening visar Ann-Mari Thorsén-Klambro – abstrakt måleri i olja och i akryl - under tiden torsdagen den 2 mars tom torsdagen den 30 mars. Hon målar i en kubistisk influerad stil, ibland abstrakt måleri och hämtar helst sina motiv från naturen (landskap) och bland människor (porträtt) och djur. Färgvalet är viktigt för stämningen i bilden. Gult, rött och indigo är .... Läs mer på www.tyringe.nu/konstforening
2017 02 28


Foto Göthe Persson, Tyringe
HOLKAR OCH KOKOSNÖTTER PÅ MUSEET!
Otaliga sportlov har vi på Tyringe Museum inbjudit till fågelholksspikning, museibesök och trevlig samvaro bland föremål och likasinnade. I år blev det av olika anledningar inte någon tryckning. Ett populärt nytt inslag var snabbtillverkning av fågelbord i form av kokosnötter. Ingen av barnen eller vuxna hade likt Povel Ramel ”svårt att få upp sina kokosnötter”! Med två sågskär förvandlades nöten till ett för småfåglarna attraktivt matställe. Då fåglarna ätit upp kokosen går det utmärkt att fylla skålen med frön som då ligger skyddade för stora fåglar, regn och snö. Under 6-8 timmar de två dagarna, måndag och torsdag besöktes Museet av 150 barn och vuxna. Att komma till oss, spika, såga och dricka varm choklad med vispgrädde har blivit en härlig tradition som Knegarna gärna värnar om!
Göthe Persson
2017 02 25Motionsspåret - Foto Bert Wilnerzon, Tyringe
Motionsspåret
Bilden är tagen den 24 februari. Motionsspåret har ett eget fotoalbum med bilder tagna under flera år och alla årstider. Tryck på bilden ovanför om du vill se fler bilder. Tyringe motiosspår är en av det vakraste i Sverige med många olika natur variationer. Arbetet med spåren sker helt på ideell väg av några få entusiaster inom Tyringekorpen, vilket också kräver att varje motionär "vårdar spåren som sina egna".
Fotoalbum Motionsspåret


Foto OK Tyringe
32 sportlovsbarn testar inomhusorientering.
Idag passade 32 sportlovsbarn på att testa inomhusorientering med oss i Tyringe skolas gympasal. Det var full aktivitet och flera av barnen sprang alla fyra banorna. Kul att så många kom! Vi delade ut informationsblad om när vi tränar så nu håller vi tummarna för ännu fler nya orienterare på våra träningar. Främst var det Karin, Anneli och Alice som stod för dagens ledarskap. Erland har gjort ett kanonjobb med att ta fram en karta över salen.
OK Tyringe på Facebook
2017 02 23


Foto Bert Wilnerzon, Tyringe Sanatorieskogen info
Som framgår av skyltar utplacerade lite varstans vid skogsområden i Tyringe kommer Hässleholms kommun genomföra ganska omfattande skogsarbete med både gallringar och slutavverkningar. Kartor och texter förklarar vilka åtgärder som ska ske var och också lite hur det ska gå till med både maskinell och manuell avverkning samt vilket efterarbete som kommer att genomföras, ex risborttagning och återplantering. Allt detta kommer att genomföras under 2017. Måndagen den 27 februari kl 13 kommer företrädare för kommunen, skogsstyrelsen och Skånetimmer som entreprenör till en träff vid springvattnet invid fotbollsplanen bak Kurhotellet. Företrädarna kommer att berätta om arbetet och svara på eventuella frågor. Se även www.hassleholm.se Om tid och intresse finns kan även information om Projekt Sanatorieskogen lämnas, ett projekt som handlar om att återställa Sanatorieskogen
till lite som det såg ut under Kurhotellets storhetstid och då skogen flitigt användes av både allmänhet och hotellets gäster.
Intresserade hälsas välkomna!
Projekt Sanatorieskogen gm Sven-Ingvar Jönsson
Fotoalbum på Google foto - Sanatorieskogen
2017 02 22


Sportlov i Tyringe
Måndag-lördag - Simhallen, Almänbad mån 10-19, tis 10-15.30, ons 10-17, tors 10-18, fre 10-19, lör 12-15.30
Måndag-lördag - "Skridskor till Tusen", mån-lör 13.30-14-30, ingen puck och klubba under denna tid.
Måndag - Tyringe Museum, 9-12
Onsdag - Pärlverkstad Biblioteket i Tyringe 14.00-15.00 Biblioteket i Tyringe Gratis. Material ingår. Ålder från 6 år. Här får du vara kreativ och skapa egna armband och halsband!
Onsdag - Boulespel för alla kategorier, nya som vana spelare. Tyringe Boulegetingar 13.30-17.00 Boulehallen, Kollingevägen i Tyringe Fritt Kontaktperson Torsten Lagerkvist, 073 24 84 19 eller Jessica Karlsson, 0768 60 43 89. Klubben bjuder även på fika till alla deltagare båda dagarna.
Torsdag - IN DOOR ORIENTERING OK TYRINGE 13.00-15.00 TYRINGE SKOLAS GYMNASTIKSAL Fritt Karin Persson 0708851432
Torsdag - Tyringe Museum, 9-12
Fredag - Boulespel för alla kategorier, nya som vana spelare. Tyringe Boulegetingar 13.30-17.00 Boulehallen, Kollingevägen i Tyringe Fritt Kontaktperson Torsten Lagerkvist, 073 24 84 19 eller Jessica Karlsson, 0768 60 43 89. Klubben bjuder även på fika till alla deltagare båda dagarna.


Tyringe Hockey spelar i Hockeyettan även kommande säsong.
Tyringe vann bortamötet mot Hanhals i Kungsbacka ishall med 5-2 och blev därmed klar för spelsäsongen 2017/18. Sista matchen för säsongen vann Tyringe med 6-5 mot Halmstad hemma på Tyrs Hov.
1 Tranås AIF IF - 30
2 Tyringe SoSS - 28
3 Helsingborgs HC - 28
4 Hanhals IF - 25
5 HC Dalen - 25
6 Halmstad HF - 20
Läs mer på www.tsos.com
2017 02 20


Tyrehallen - Foto Bert Wilnerzon, Tyringe
Tyrehallen
Så här såg det ut den 18 feb. Multihallen heter nu Tyrehallen och den kommer att invigas den 1 april i år. Slutbesiktning av hallen sker den 15 februari och efter den 18 är det redan möjligt att hyra hallen. Priser och mer info, tryck här
Konstgräsplan 7-manna är 60 x 40 m och motionlokalen 15 X 28 m. Lions planerar att ha en dansbandsgala i Tyrehallen med Wisex den 20 maj 2017.
Tryck på bilden om du vill se den i större format.
Tryck här om du vill se hela fotoalbum sedan det började att byggas.
2017 02 18


Lasse Sigfridsson kommer till Finja Bygdegård.
Den 7 april kommer Lasse Sigfridsson till Finja Bygdegård och berättar om sin 50 år långa musikkarriär. Det är Finja Bygdegårdsförening som står bakom arrangemanget.
2017 02 15


Foto Bert Wilnerzon, Tyringe
Vinterbild - Tyringe
Gran/tallskog nära "Skälsbökeparkeringen" bredvid motionsslingan.
2017 02 09


Foto Bert Wilnerzon, Tyringe
Åldermannen etapp 2
Bilden är tagen den 8 februari 2017.


Foto Göthe Persson, Tyringe ÖPPET HUS PÅ TYRINGE MUSEUM
Trots hård konkurrens av skidSM på TV fick arrangörerna besök av drygt 70 intresserade personer – flera långväga och många på museet för första gången. Bildbandet med foton av nästan 150 äldre, namnsatta villor alltså innan gatuadresser blev aktuella, samt deras moderna utseende väckte stort intresse. Fler foton på äldre villor/fastigheter är välkomna till Museet. De gamla maskinerna, vissa ursprungligen från Skandinaviska Verktygsfabriken grundad 1896, kördes. Smeden, med utrustning från Hörlinge gård, böjde till allas uppskattning enkelt en järnten till en ljusstake, som var det en kokt makaron. Utmaningen med tipspromenaden som ”tvingade” besökarna att verkligen grundligt betrakta montrarna lockade nästan samtliga besökare. Den knivigaste frågan, som många hade fel på, var den om AKUMA 1932. Göteborg är det rätta svaret man kan finna i montern. Vann tipspromenaden gjorde Roger Ljungberg. Han lyckades komma närmast antalet ettöringar, 157 st som var skiljefrågan.
Göthe Persson
2017 02 06Foto Bert Wilnerzon, Tyringe
Kommunen lovar att Tyringe får fiber under 2017.
Tyringe skolans aula var mer än fullsatt igår när kommunens samordnare Pernilla Rydmark informerade om fiberbredband. Byggbeslut är tagen för att etablera fiber till Tyringe med omnejd under 2017. Planen utgår från tre baskrav. Hela kommunen skall omfattas, både tätort och landsbygd, likvärdig avgift i hela kommunen och öppen nät. De som anmäler sig nu får betala 19000 kr i anslutningsavgift när allt är klart och fungerar. Man kan också anmälla det senare om man inte vill ha det i år men då blir det ett annat pris.
Mer info hittar ni på fiber.hassleholm.se
2017 02 02


Tyringe Konstförening - februari utställning på biblioteket
Tyringe Konstförening visar Ulla Göranssons Utställning ”Sprickfärdig”, olja och blandteknik , under tiden tisdagen den 31 jan tom måndagen den 27 feb. Hennes största inspiration kommer ...
Läs mer på www.tyringe.nu/konstforening
Inger Pettersson
2017 01 27


Jubilarer 2017
1997 Röke Sockengille - 20 år
1992 Åparkskvällarna med Wrabjers - 25 år
1992 Skolmuseum - 25 år
1992 TKS - Tyringe Konståkningssällskap - 25 år
1967 Tyrehallen (Hemköp) - 50 år
1967 Blomsterhallen - 50 år
1957 Finja Betong - 60 år
1952 Tyringe Scoutkår - 65 år
1947 Tyresvingen - 70 år
1932 Scouting i Tyringe - 85 år


Vinterskäret - Tyringe Konståkningstävling
Den 28 och 29 januari är det konståkningstävling på Tyrs Hov från kl 9.00 fram till kl. 17-18. Klubbarna som är med i tävlingen kommer bl. a. från Höör, Helsingborg, Malmö, Mörrum, Osby, Rögle, Trelleborg, Apladalen, Halmstad, Kalmar, Växjö och Karlskrona.
Läs mer på www.tyringeks.se
2017 01 27


Foto Ingalill Jönsson, Tyringe
Skolmuseum 25 år - Årsmötet
Här kommer en rapport från årsmötet! Eftersom det i år är 25 år sedan skolmuseet invigdes var det glädjande att kunna välkomna två av de personer som ingick i gruppen som var med och inrättade museet, Gun Olofsson och Agneta Johnsson. Med var också rektorn vid den tidpunkten Allan Nyberg. Årsmötesförhandlingarna avklarades i rask takt. Ekonomin är god och det blev idel omval. Målsättning och budget kopplad till målsättningen fastställdes. Fikan därefter uppskattades. Kvällen avslutades med att visa filmen från skolmuseets invigning i maj 1992. Det var den första officiella visningen och även om kvaliteten på filmen inte var den bästa, så var det trevligt.
Sven-Ingvar Jönsson
Foto Ingalill Jönsson (tryck på bilden om du vill se den i större format)
2017 01 26
www.tyringe.nu/skolmuseum


Skogvårdsarbete Tyringe 2017
På uppdrag av Tekniska Förvaltningen kommer Skånetimmer AB att utföra naturvårdande gallring-röjning och slutavverkning-föryngring av vissa av kommunens natur/skogsområde i Tyringe under 2017 enligt bifogade kartor och åtgärdsförslag, baserade på aktuell skogsbruksplan. Åtgärder och omfattning kan ...
Läs mer här!
2017 01 25


Infomöte om fiber till Tyringe
Hässleholms kommun har nu tagit ett byggbeslut att etablera fiber till Tyringe med omnejd. Välkommen till ett informationsmöte torsdagen den 1 februari klockan 18.00 i skolans Aula. Ställ frågor och få information om tidplan med mera.
fiber.hassleholm.se
Även Telenor och Bredbandsbolaget kommer nu med erbjudande om fiber i Tyringe. Informationsmöte ikväll (24 jan) kl. 18.30 i skolans aula.
tyringe.net finns en samlad informations om fiber i Tyringe
2017 01 24


ÖPPET HUS PÅ MUSEET!
Två gånger om året visar ”Knegarna” upp Tyringe Museums samlingar, maskiner och fotosamlingar. Första gången under 2017 är den 4 februari klockan 11-15. Det är ett ypperligt tillfälle att uppleva verkstadsindustrin som den var en gång – då hantverket fortfarande var i centrum och datorstyrda maskiner ännu inte introducerats. Ett besök på museet den dagen är också en möjlighet att själv, eller tillsammans med barn och barnbarn uppleva Tyringes framväxt och utveckling genom de fotosamlingar museet disponerar. 2016 var det 120 år sedan August Bergman startade den första industrialiserade verktygstillverkningen. Detta celebrerar museet genom att ge ut en bok ”Arven efter August” som kommer säljas den dagen.
2017 01 21


Språkcafe på Tyringe bibliotek
På måndag kväll är det språkcafe på Tyringe bibliotek från 17.30 till 19.00. Det är bara att dyka upp. Kan du inte den 23 januari kanske du kan måndagen därpå. Det är meningen det skall vara varje måndag kväll i vår.
Tyringe bibliotek
2017 01 21


Tyringe kyrkokör söker sångare
Är du intresserad av att sjunga tillsammans i kör? Tyringe kyrkokör bjuder in alla intresserade som vill prova på. Välkomna den 31 januari till Kyrkans hus kl 19.00.
2017 01 21


www.boulegetingarna.se
Boulegetingarna inbjuder till Bouleskola och Sportlovsboule 2017
Från den 25 januari Bouleskola varje onsdag kl 14 - 17 i Tyringes Boulehall. www.boulegetingarna.se
2017 01 20


Tyringe Hockey satsar på lokal idrottsutbildning
Tyringe Hockey har glädjen att meddela att från och med Höstterminen 2017 så kommer vi, i samarbete med Jacobsskolan och Hässleholms Tekniska Skola, kunna erbjuda en LIU, lokal idrottsutbildning hockey, för elever läsande på dessa skolor. Detta är vi ... oerhört stolta över och är ytterligare ett steg i vår satsning på ungdoms- och juniorhockeyn.  Vi vill satsa på våra talangfulla ungdomar och målet är att de, vid sidan av sina studier, ska kunna utvecklas till duktiga hockeyspelare, och att de ges bästa förutsättningar att utvecklas i våra juniorlag och vidare ska kunna steget in i A-laget. LIU, lokal idrottsutbildning hockey riktar sig mot elever som går i årskurs 2 och 3 i gymnasiet. Vi siktar på att kunna erbjuda ett alternativ med extraträning till elever som går i årskurs 1 som förberedande för årskurs 2 och 3 och jobbar stenhårt för detta.
Tsos.com
2017 01 20


Öppet hus på Cafe21 i Tyringe
Elisabeth Wrambjer fyller 85 år den 30 januari! Detta firar hon med Öppet hus på Cafe21 i Tyringe Måndagen den 30 januari från kl. 13.00 till sent ... Välkomna att fira Tyringes krutgumma!
2017 01 19


Välkomna till föreningsträff på Sparbanken Skåne i Tyringe
Vi presenterar oss och ni er och stämmer av våra förväntningar inför 2017. Information från Sparbankstiftelsen 1826 och Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse. Nybildade Alliansen för Tyringebygden kommer också att vara på plats och presentera sig. Vi har fantastiskt många föreningar i Tyringebygden så ta vara på möjligheten att träffa likasinnade!
Tid & Plats:
Lördag 21 januari 2017 kl 10.00-11.30 på Sparbanken Skåne , Torggatan 2, Tyringe.
Anmälan
Senast 20 januari till susanne.hagelin.bengtsson@sparbankenskane.se eller till 0451-430 44. Ni får gärna komma 2 personer från er förening
Varmt välkomna!
2017 01 19


Foto Göthe Persson, Tyringe ”NU ÄR GLADA JULEN SLUT – JULEGRANEN KASTAS UT”
Måndagen den 16 januari sattes punkt för julfirandet på Museet genom plundring av granarna med hjälp av 60 förskolebarn. Granarna, som visserligen stått i vatten sedan julmarknaden i slutet av november, slokade betänkligt – kanske var de ledsna att mista de trevliga prydnader som barnen förfärdigade och klädde dem med då. Barnen stortrivdes med att dansa, - både ringdans och långdito till dragspelsmusik av en engagerad och driven tomtenisse. Saft och bullar tillsammans med olika julsånger inramade det som blev en riktig fest. Tomten själv tackade för den här tiden och lovade som i visan ”att komma igen” – inget hot utan ett löfte! Som den moderne tomte han är – trots museitillhörigheten – skedde hans hemfärd på en släpkärra efter en bil, med granarna lastade. Innan avfärden och löftet om återkomst till nästa jul delade tomten med hjälp av nissarna ut godispåsar.
Göthe Persson
2017 01 17Foto Bert Wilnerzon, Tyringe Lions Julgransinsamling
Lions Julgransinsamling under söndagen gav ca 8800 kr. Marita Andersson från Tyringe blev vinnaren till "lottsedeln", en presentkort från Hemköp. Varje år vid denna tid brukar Lions köra runt i byn och samla in julgranar mot ett bidrag som sedan går till Lions hjälpverksamhet.
Mer info här om Lions hitta du på www.tyringe.nu/lions
På bilden från vänster, Lions President Michael Persson, Marita Andersson och Lennart Antonsson.
2017 01 16Foto Bert Wilnerzon, Tyringe
FÖRSTA LIONSREVYN 30 ÅR
Drygt 60 besökare fick en trevlig torsdagskväll den 12 januari. Den första revyn med de numera klassiska numren ”Agda från Myrarp”, ”Rydbo-Nils och galten”, ”Vodkavallen”, ”Jönssonligan” och ”Den nya prästen” samt de andra oförglömliga, skrattnedrivande kupletterna från nyåret 1987 visades i Bergmans Källare. Christer Glader som var författare till de flesta numren berättade medryckande om bakgrunden till revyn och dess tre fortsättningar. Som avslutning framförde ”doktorn” en sällan sjungen, vemodig fortsättning på sången om Rydbo Nils´ galt, ”Ornens sång”. Det gjorde han på ett så känsligt och engagerat sätt att publiken förstummades. Att nostalgi- och trivselfaktorerna var höga under kvällen gick inte att ta miste på!
Tryck här eller på bilden om du vill se den i större format/fler bilder.
Göthe Persson
2017 01 13


Lions Julgransinsamling
Nu på söndag den 15:e från kl. 12.00 kommer Lions att samla in julgranar. Lions erbjuder alla, mot ett bidrag av 50 kr, att ta hand om granen. De kör runt i Tyringe och plockar upp julgrannar och även tomburkar. Pengarna går till Lions hjälpverksamhet.
2017 01 10


Hockeyskola 2017
Tyringe Sos startar hockeyskolan nu på lördag för tjejer och killar i alla åldrar. Denna säsong är det både i Tyringe och Hässleholm. Lördagar i Tyringe mellan 08.30-10.00 i Tyrs Hov och onsdagar mellan 17.00-18.00 i Österås, Hässleholm. Hockeyskolan är helt gratis denna säsong och det finns även utrustningar att låna (ej hjälm & skridskor). Mer info här!
2017 01 10


MOTIONER OCH FÖRSLAG INFÖR BYALAGETS ÅRSMÖTE 2017
Årsmötet kommer att åga rum på Museet den 9 mars 2017 klockan 19. Medlem som önskar ärende upptaget till behandling på årsstämman ska göra det skriftligt i form av ”motion till årsstämman” lämnad till styrelsen senast 31 januari.
Till årsmötesinbjudan kommer att fogas eventuella motioner och styrelsens förslag till hur dessa ska besvaras samt styrelsens propositioner.
Förslag till val av personer till styrelsen lämnas till valberedningens ordförande Lars Holmberg på telefon 0451 56152 alternativt 070 776 06 57. Funktioner att på årsmötet välja är: ordförande och sekreterare samt minst 2 ordinarie ledamöter.
2017 01 10


Foto Eje Johansson, Tyringe LÄNGE VÄNTAD ÖVERENSKOMMELSE OM FOTBOLLSPLAN TRÄFFAD!
Planen anlades i början av 1980-talet som ett led i Kurhotellets idrottsprofilering, tänkt som en åretruntanläggning. Genom de glykolförsedda värmerören kallades planen skämtsamt ”Vodkavallen” i LIONS nyårsrevy 1987 Efter att under många år varit lagd för ”fäfot” träffades 2011 en överenskommelse innebärande att Hässleholms Kommun övertog ansvaret för planen. Sedan dess har förslagen till användningsområden stötts och blötts i olika forum. Byalagets styrelse har nu efter flera förhandlingssträvanden lyckats få fram en överenskommelse mellan Tekniska Nämnden och Kurhotellet. De väsentligaste punkterna i överenskommelsen som gäller tills vidare är:
• Tekniska Nämnden åtar sig att genomföra upprustning av gräsmattan.
• Underhållsarbete utförs av Kurhotellet i samverkan med kommunens Arbetsmarknadsenhet, AME.
• Planen ska vara tillgänglig för arrangemang för alla i Tyringe verksamma organisationer
genom bokning! Anmälan om önskade användningstider ska ske via Kurhotellets reception.
• ”Nyttjaren” av planen svarar efter avslutat arrangemang för städning och återställning av planen till skick som vid tillträdet.
Foto Eje Johansson
Text Göthe Persson
2017 01 10


Foto Bert Wilnerzon
Vernissage på biblioteket
Tyringe fotoklubb hade Vernissage på biblioteket igår kväll. 13 bildspel på ca 3 min varje, visades för publiken med bilder från bl. a. Tyringe, Sverige, Norge, Island, Tanzania. Fotoutställningen kommer att pågå tom den 26 januari.
2017 01 05


Äldre nyheter från 2016 , 2015 , 2014 , 2013 , 2012 , 2000-2011

Äldre Tyringe Artiklar