Tyringe konstförening
Konstutställningar på Tyringe bibliotek hösten 2020

1 september – 1 oktober
Lars Pettersson, Östra Ljungby:
”Att arbeta med järn som nästan är oformbart men ändå så formbart i varmt tillstånd har alltid fascinerat mig. Att värma upp en bit järn och få den till den idé som jag tänkt mig är en stor tillfredsställelse. Mitt skapande är allt från skulpturer till bruksföremål men ändå försöka göra det på ett konstnärligt vis. I mitt skapande ser jag oftast att det enkla är det vackra.”

Jolanta Pettersson, Östra Ljungby:
”Jag kommer från Polen och är gift med Lars Pettersson. När jag var barn drömde jag om att spela piano eller måla men mina drömmar var bara drömmar i många år. När jag kom till Sverige tänkte jag att det finns tid och det är dags att börja förverkliga mina drömmar. Jag har alltid varit fascinerad av naturen och mina motiv är ofta hämtade därifrån. Jag tycker om att experimentera med olika tekniker och färger och tolka naturen med abstrakta inslag.”

6 – 29 oktober
Magnus Åkesson, Isgrannatorp:
”Jag jobbar med akvarellens lager i avvikande plan. Bilderna skildrar träget olika verkligheter och den outtalade sanning som ligger mellan divergerande skikt. Landskapet kan finnas med mitt i eller som en hägring som blockerar. Vissa bilder är som en lång tid tillsammans, andra skildrar nuet och några kan vara upplevda där och då.”

3 – 26 november
Ulf Brandtman, Hörby:
”Alltsedan barnsben har jag sökt tillvarata träets olika möjligheter. Som tidigare verksam slöjdlärare, gavs möjlighet att förmedla mina erfarenheter av denna, sedan urminnes tider nyttjade råvara. Idéerna bearbetas i mitt skissarbete som leder fram till val av träslag (i huvudsak svenska). Träets textur (ådring) använder jag medvetet "estetiskt" i samklang med linjespel, bearbetningsteknik och färgsättning. Att skapa är för mig en ständig utmaning och ett medel för att leva livet fullt ut!”

Utställningarna hängs dagen före utsatt datum och i samband med det stannar konstnärerna en stund för att samtala med intresserade.


VÄRVNING AV NYA MEDLEMMAR
Den som värvar ny medlem har möjlighet att vinna ett grafiskt blad. Meddela kassören via mail eller telefon vem du värvat. Gäller 1 jan-31 dec 2020. Utdelning av vinst sker på årsmötet 2021. 2019 års vinst tillföll Solveig Olsson.

MEDLEMSAVGIFT OCH MEDLEMSREGISTER
Medlemsavgiften för 2020 är 180 kr och betalas till konstföreningens bankgiro 5889-0633, inbetalningskort bifogas. Skriv betalningsavsändare, och är du ny medlem skriv även ”ny medlem” på inbetalningskortet. Meddela föreningen vid ändring av postadress/mailadress, så att du får all information om våra arrangemang.

Du som fått Ditt brev med posten MEN har mailadress, skicka gärna in den till tyringe.konstforening@gmail.com. Det förenklar vår administration och minskar våra kostnader och är bra för miljön.

Som medlem deltar du i vårt konstlotteri. Hela avgiften går till inköp av vinster. Kom ihåg att meddela föreningen när du ändrar postadress/mailadress, så att vi kan nå dig med information om alla våra arrangemang.


Läs mer om föreningen på Medlemsinfo nr 2 - 2020
Bibliotekets öppettider:
mån kl 14 - 19
tis kl 10 - 17
ons kl 13 - 17
tors kl 14 - 18
fre kl 10 - 15
Tyringe Konstförening


Välkommen till Tyringe konstföreningen.
Välkommen som medlem i konstföreningen! Sätt in årsavgiften 180 kr på Bankgiro 5889-0633 och skriv ditt namn och "ny medlem" . Du deltar i lotteriet och får medlemsinfo. Tyringe konstförening startades 1973 och våra utställningar finns på Tyringe Bibliotek.


Kontakt
tyringe.konstforening@gmail.com


Fler medlemmar!
Känner du någon som är intresserad av att gå med i vår förening? Berätta för släkt och vänner om våra utställningar, besök av våra konstnärer och utflykter. Hela medlemsavgiften går till inköp av vinster som lottas ut till våra medlemmar.