Tyringe konstförening
Tyringe Konstförening visar Malin Olsén - november
Tyringe bibliotek: Tyringe Konstförening visar Malin Olsén, smide –under tiden tisdagen den 31okt - onsdagen den 29 nov
Bibliotekets öppettider:
mån kl 14 - 19
tis kl 10 - 17
ons kl 13 - 17
tors kl 14 - 18
fre kl 10 - 15

Malin Olsén
Malin Olsén är en ung gesällsmed med egen smedja i Mörarp.
Hon skapar bruksföremål, konsthantverk och smycken, ofta inspirerad av naturen

Hennes resa började 2011, då hon fick en plats på Smedja Volunds utbildning i Sankt Olof på Österlen.
Efter drygt 5 års utbildning och genomfört gesällprov mottog hon, som enda smed, gesällbrevet i november 2016 i Blå Hallen i Stockholm.

Under sina 31/2 år som lärling hos Berth Volund Johansson fick hon vara med på många av hans projekt, bl a fick hon vara med och tillverka och montera olika detaljer till Hotell Dorsia i Göteborg och även trappan till Hotell Belora i Göteborg.

Hemsida: www.malinssmide.se
Affisch!


Tyringe Konstförening visar Bo Lundwall och Amy Krüger - oktober
Tyringe Konstförening visar Bo Lundwall, olja och akvarell – Amy Krüger, glas –under tiden tisdagen den 3 okt - torsdagen den 26 okt
Bo Lundwall, Hultsfred
Bo Lundwalll är född 1953 i Hultsfred. Han är bosatt på Hultsfreds Gård i Hultsfred sedan 1996,där man även kan besöka hans ateljé året runt. Bo har utbildat sig på Skånska målarskolan i Malmö och därefter 3 år på Anders Beckmans skola (Beckmans Designhögskola) i Stockholm.
Fåglar och däggdjur är ett återkommande tema i hans konst. Teknikerna är akvarell, olja, gicléer och litografier. Sedan 1970 talet har Bo haft regelbundet separat- och samlingsutställningar i Sverige och internationellt.
Han är representerad med sina bilder i ett flertal böcker i bl.a. Sverige, Norge, Finland, USA , Canada och Estland. Bl.a. Rum för skönhet, HSB och Konsten, HSB Riksförbund förlag, Möten med konstnärer, Cilla Jahn, Raster förlag. The Best of Wildlife Art, North Light Books, USA. Trollen deras land liv och legender, Bonnier Fakta Bokförlag.
”Däggdjuren i Norden” och ”Tillbaka till naturen, allt du glömt och lite till” är två av hans senaste bokprojekt.
Fyra fågelfrimärken, som valdes till Ålands vackraste frimärken 2013, tre hundfrimärken 2015 samt tre frimärken Däggdjur i skogen 2017 till Åland Post är några av hans frimärksprojekt. Han har ett flertal gånger blivit utvald till utställningen Birds in Art, på Leigh Yawkey Woodson Art Museum i USA samt ett flertal gånger utvald till Artists for Conservation i Canada
Hemsida: www.bolundwall.com

Amy Krüger
Flytande magi i hjärta och händer
Amy Krüger är en ny talang inom glaskonsten. När hon var en 6-årig tjej drömde hon om att bli glasdesigner och började sin glasutbildning när hon var 16 år. Amy har arbetat i flera studior runt om i Skandinavien, trots hennes svenska rötter är hon specialiserad på olika skulpteringsmetoder, som hon blandar med humor, passion och barndomsminnen. Amy har jobbat med att göra glasflickor sedan 2012 på KADK Bornholm, Danmark. Alla hennes skulpturer är unika och berättar personliga historier. Hon har nyligen fyllt 30 år och kommit tillbaka till stället, där hon hennes glasresa började. Hon jobbar just nu i Glasrikets blomstrande miljö som Hyttmästare och frilansare. Hon driver även sitt nystartade AB tillsammans med Niels Ole Frandsen. Hon flyttade nyligen tillbaka till Sverige för att fokusera på sitt eget konstnärliga arbete. I det sammanhanget återvänder hon till sin hemort Tyringe, där hon ställer ut på biblioteket tillsammans med bildkonstnären Bo Lundwall.

Inskickat av Inger Pettersson, kontaktperson Tyringe Konstförening


Konstföreningens styrelse

Ordförande Monica Knös
Studieorganisatör/pressansvarig Sven-Ingvar Jönsson tel 0451-516 20
tyringe.konstforening@gmail.comTyringe Konstförening


Välkommen till Tyringe konstföreningen.
Välkommen som medlem i konstföreningen! Sätt in årsavgiften 150 kr på Bankgiro 5889-0633 och skriv ditt namn och "ny medlem" . Du deltar i lotteriet och får medlemsinfo. Tyringe konstförening startades 1973 och våra utställningar finns på Tyringe Bibliotek.

tyringe.konstforening@gmail.com


Senaste Medlemsinfo
Här nedanför hittar du de senaste medlemsinfo.

Medlemsinfo i PDF format

Fler medlemmar!

Känner du någon som är intresserad av att gå med i vår förening? Berätta för släkt och vänner om våra utställningar, besök av våra konstnärer och utflykter. Hela medlemsavgiften går till inköp av vinster som lottas ut till våra medlemmar.

MEDLEMSAVGIFTEN

I början på året betalar man sin årsavgift.
Du deltar då i vårt konstlotteri och får information om alla våra arrangemang.
Avgiften är 150:- / år.
Bankgiro 5889-0633. Kom ihåg att meddela föreningen när du ändrar adress!